Stiri

NBA: Staples Center a găzduit un All Star Weekend de excepție

David Istrate

David Istrate
19.02.2018

lebron james all star game 2018 

În ultimele trei zile, în Los Angeles s-a organizat anualul All Star Weekend, reprezentativ deja pentru baschetul american. În prima zi, cei mai buni tineri jucători din NBA au asigurat spectacolul împreună cu celebrul meci al vedetelor, urmând ca sâmbătă să aibă loc tradiționalele concursuri individuale. Momentul cel mai așteptat a venit însă duminică seara, odată cu apariția pe teren a celor două echipe conduse de LeBron James și Stephen Curry.

Balul a fost deschis de confruntarea jucătorilor aflați în primul sau al doilea sezon în NBA. Prin urmare, Donovan Mitchell, Bogdan Bogdanovic, Kyle Kuzma, Ben Simmons, Jaylen Brown. Lauri Markkanen, Jayson Tatum și mulți alții au fost împărțiți în funcție de țara de proveniență. Tinerii au jucat cu multă pasiune și ambiție însă în cele din urmă Team World și-a adjudecat victoria cu scorul de 155-124, iar Bogdan Bogdanovic a fost ales MVP cu 26 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive.

În meciul celebrităților, fanii prezenți în Staples Center au putut urmări staruri precum Nate Robinson, Rachel Nichols, Michael B Jordan, Rachel DeMita, Quavo, Brandon Armstrong, Andre De Grasse, Justin Bieber sau Jamie Foxx. După o partidă intensă, Team Clippers a învins-o pe Team Lakers cu scorul de 75-66 și cântărețul Quavo, marcator a 19 puncte, a fost ales cel mai bun jucător.

În seara următoare, primul eveniment de pe listă a fost concursul de îndemânare. În finală au concurat Lauri Markkanen și Spencer Dinwiddie iar câștig de cauză a avut cel de-al doilea. Apoi a urmat concursul de trei puncte la care au participat Eric Gordon, Klay Thompson, Bradley Beal, Paul George, Kyle Lowry, Devin Booker, Wayne Ellington și Tobias Harris. În finală, Klay Thompson a reușit 25 de puncte însă nu a fost de-ajuns pentru a-l depăși pe Booker care a stabilit un record istoric cu 28 de puncte. Seara s-a încheiat cu cel mai spectaculos concurs și anume cel de slam-dunk. Victor Oladipo a înscris cu masca lui Black Panther pe față, Dennis Smith Jr. a reușit un dunk incredibil, în timp ce Larry Nance Jr. și Donovan Mitchell au refăcut dunkurile istorice ale lui Larry Nance Sr. și Vince Carter. În cele din urmă, trofeul a fost câștigat de debutantul Donovan Mitchell, care a avut doar două puncte în fața lui Larry Nance Jr.

Acest All Star Game a ridicat multe semne de întrebare, fiind pentru prima oară organizat după un format diferit. Astfel, duelul dintre Vest și Est nu a mai avut loc, însă în schimb LeBron James și Stephen Curry, în calitate de căpitani ai celor două echipe, au putut să își aleagă coechipierii. De asemenea, s-a adăugat un aspect caritabil, fiecare căpitan a găsit o organizație, iar câștigătorii au donat 350.000 $ și adversarii 100.000 $. În plus, recompensa primită de jucătorii care s-au aflat de partea învingătoare a crescut la 100.000 $. Prin urmare, toate aceste schimbări au contribuit la creșterea spectacolului oferit de cele două echipe.

Deși multă lume o vedea pe Team LeBron ca favorită clară, Team Stephen a început foarte bine partida și s-a depărtat chiar la o diferență mai mare de 10 puncte. De asemenea, deși de-obicei apărarea nu are un rol foarte important în All Star Game, jucătorii celor două echipe au decis să surprindă pe toată lumea și s-au apărat din prima secundă de joc. Cele două combatante au mers cap la cap, cu un ușor avantaj pentru Team Stephen, care însă de fiecare dată era redus rapid de adversari. Astfel, la pauză scorul era de 78-76 pentru echipa superstarului de la Golden State Warriors.

În cea de-a doua repriză, pe măsură ce se apropia finalul jocului, ritmul a devenit din ce în ce mai rapid și intensitatea a crescut. Aruncările au început să intre, apărarea a devenit tot mai agresivă și s-au înmulțit si faulturile. Fiecare jucător și-a adus raportul său și astfel, calitatea meciului a ajuns la un nivel deosebit. Team LeBron a continuat lupta de urmărire a adversarilor și la jumătatea ultimului act se aflau 13 puncte între cele două echipe. Din acel moment, tensiunea a crescut foarte tare și jocul a devenit mult mai interesant datorită faptului că fiecare jucător de pe teren dorea extrem de mult victoria. Un aspect interesant a fost că la acel moment, pentru Team LeBron se aflau pe teren cele două cupluri destrămate în ultimele două sezoane și anume LeBron James – Kyrie Irving și Kevin Durant – Russell Westbrook. Cu toate acestea, cei patru jucători au lăsat deoparte orice sentimente și au luptat împreună obținând victoria în cele din urmă. Finalul a fost dramatic, Stephen Curry a avut șansa unei aruncări în ultimele secunde însă a fost apărat foarte bine și a fost nevoit să paseze. DeMar DeRozan nu a reușit să înscrie și astfel, Team LeBron s-a impus cu scorul de 148-145.

MVP-ul acestui meci a fost LeBron James care a fost aproape de triple double cu 29 de puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive. Superstarul lui Cleveland Cavaliers a obținut acest trofeu a treia oară în cariera sa. Pentru echipa sa au mai marcat Kevin Durant (19 puncte), Paul George (16 puncte), Bradley Beal (14 puncte), Andre Drummond (14 puncte), Kyrie Irving (13 puncte), Anthony Davis (12 puncte), Russell Westbrook (11 puncte) și Kemba Walker (11 puncte).

De partea cealaltă, lista marcatorilor a fost formată din DeMar DeRozan (21 de puncte), Damian Lillard (21 de puncte), Joel Embiid (19 puncte), Karl Anthony Towns (17 puncte), Giannis Antetokounmpo (16 puncte), Klay Thompson (15 puncte), James Harden (12 puncte), Stephen Curry (11 puncte), Al Horford (6 puncte), Kyle Lowry (4 puncte) și Draymond Green (3 puncte).

Una peste alta, noul format aprobat de conducerea ligii nord-americane a avut un aport pozitiv asupra jocului și cu siguranță All Star Game 2018 a fost unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

*foto – Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!