Stiri

NBA: Steph Curry a urcat pe locul 3 pe lista celor mai buni marcatori de 3 puncte din istorie

David Istrate

David Istrate
12.01.2019

În ultimii ani, Stephen Curry s-a remarcat ca fiind cel mai bun shooter din NBA, reușind prin jocul lui să schimbe modul în care se joacă baschetul în America. Prin urmare, nu este de mirare că dublul MVP continuă să urce pe lista all-time a jucătorilor cu cele mai multe coșuri de trei puncte. Aseară, Steph Curry a reușit să ajungă pe locul al treilea pe această listă, după o victorie clară a lui Golden State Warriors în fața lui Chicago Bulls, scor 146-109.

Chiar dacă, din diverse motive, Golden State Warriors a avut o perioadă mai dificilă, formația californiană pare că a trecut peste acele momente și rămâne principala favorită la titlu în NBA. De partea cealaltă, Chicago Bulls, aflată într-o perioadă de reconstrucție, nu merge foarte bine în campionat, iar schimbarea antrenorului nu pare să aibă vreun efect până în acest moment.

Drept urmare, așa cum era de așteptat, gazdele au pornit ca din tun în acest meci și după primul sfert conduceau cu 43-17. Campionii en-titre au slăbit ritmul în actul secund și astfel, cei de la Chicago Bulls au menținut diferența la 20 de puncte. Oaspeții au profitat de faptul că jucau în fața rezervelor lui Golden State Warriors și au câștigat secvența la o diferență de 5 puncte, tabela arătând la pauză scorul de 76-55.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Steve Kerr s-au întrecut în reușite, atât de la distanță cât și din interiorul semicercului, reușind să atingă din nou borna celor 40 de puncte marcate într-un sfert. Californienii au câștigat actul al treilea la o diferență de 19 puncte și conduceau înaintea ultimelor 12 minute cu scorul de 116-76. Evident, în sfertul decisiv, gazdele au ridicat talpa de pe accelerație, aflându-se în imposibilitatea de a mai pierde acest joc. În cele din urmă, Golden State Warriors s-a impus cu scorul de 146-109, fiind a doua oară în această stagiune când reușesc să înscrie peste 145 de puncte împotriva lui Chicago Bulls. În 29 octombrie 2018, Golden State Warriors câștiga cu 149-124 pe terenul formației din Illinois.

Steph Curry a jucat 27 de minute, timp în care a marcat 28 de puncte, reușind și 8 pase decisive și 5 recuperări. De altfel, triplul campion NBA avea nevoie de 3 coșuri de la distanță pentru a-l depăși pe Jason Terry și a urca pe poziția a treia în clasamentul all-time. Curry a marcat 5 triple și a ajuns la un total de 2285 de coșuri de 3 puncte în 656 de partide. Pentru a pune această performanță în perspectivă, Jason Terry a înscris 2282 de triple în 1410 meciuri. Primii doi de pe această listă sunt Ray Allen (2973 coșuri de 3 puncte – 1300 de meciuri) și Reggie Miller (2560 coșuri de 3 puncte – 1389 de meciuri). Prin urmare, este greu de crezut că la finalul carierei Steph Curry nu va fi cel mai bun marcator de la distanță din istoria NBA.

Ceilalți doi baschetbaliști ofensivi ai lui Golden State Warriors au avut și ei prestații foarte bune. Klay Thompson a terminat partida cu 30 de puncte (7 coșuri de la distanță), în timp ce Kevin Durant a contabilizat 22 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. În schimb, din tabăra adversă s-a remarcat Zach LaVine cu 29 de puncte și 4 recuperări.

În urma acestui joc, Golden State Warriors își consolidează poziția secundă în conferința de Vest, cu 28 de victorii și 14 înfrângeri, în timp ce Chicago Bulls, cu 10 victorii și 32 de înfrângeri, este pe locul al 13-lea în conferința de Est.

*foto: Getty Images/Noah Graham

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate