Stiri

NBA: Team LeBron a câștigat cea de-a 68-a ediție a All-Star Game (Video)

David Istrate

David Istrate
18.02.2019

Duminică noaptea, în Spectrum Center din Charlotte, a avut loc All-Star Game, adversarele fiind Team LeBron și Team Giannis. Cu toate că echipa al cărei căpitan a fost LeBron James era văzută drept principala favorită, cealaltă formație a reușit să domine în prima repriză. Însă, în partea a doua a jocului, Team LeBron a turat motoarele și s-a impus la o diferență de 14 puncte, scor 178-164.

Primele minute al sfertului întâi au fost dominate de Giannis Antetokounmpo, acesta reușind să înscrie rapid cinci coșuri. Celălalt căpitan, LeBron James a încercat să-i răspundă superstarului grec și a aruncat aproape de la jumătatea terenului, însă aruncarea nu a avut succes. Într-un joc lipsit de apărare, Joel Embiid a decis să încalce regulile și l-a ținut foarte strâns pe Kevin Durant, însă baschetbalistul lui Warriors a transformat un and-one. A urmat spectacolul oferit de cei de la Milwaukee Bucks, Antetokounmpo și Middleton, cel din urmă marcând trei aruncări de la distanță, prin care scorul a devenit 36-22 pentru Team Giannis. Pe finalul, primului sfert au intrat pe teren și veteranii Dirk Nowitzki și Dwayne Wade. Sportivul german al celor de la Dallas Mavericks a uimit pe toată lumea, reușind să înscrie două coșuri consecutive de trei puncte, ultimul venind cu două secunde înainte de final. În urma acestei aruncări, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 53-37 pentru Team Giannis.


Debutul secvenței secunde a fost marcat de duelul dintre Russell Westbrook și Kyrie Irving, cei doi reușind mai multe faze ofensive de excepție. A urmat o triplă reușită de Dwayne Wade și apoi Dirk Nowitzki a ridicat din nou sala în picioare. Karl-Anthony Towns și-a luat zborul la următoarea fază, marcând un slam-dunk incredibil, însă adversarii au răspuns în cel mai bun mod posibil. Pe un contraatac, mingea a ajuns la Steph Curry iar acesta i-a pasat cu podeaua lui Giannis Antetokounmpo, care a înscris fără milă. Pe finalul reprizei, LeBron James a decis să se activeze și a reușit o secvență de câteva atacuri finalizate cu puncte pe tabelă, astfel că, la pauză, diferența era de doar 13 puncte în favoarea echipei lui Giannis, scor 95-82.

Imediat după terminarea primei reprize, Joel Embiid a declarat următoarele:

În acest moment avem 95 de puncte, nu cred că este posibil (n.r. Să ajungă la 200 de puncte), pentru că în ultimul sfert probabil că o să jucăm ceva mai multă apărare. El (n.r. Kevin Durant) a avut un and-one și apoi mi-a spus ceva așa că a trebuit să îi spun și eu ceva, dar totul este în regulă. Trebuie să continuăm să plimbăm mingea, să oprim câteva atacuri și să jucăm împreună, încercând să le pasăm celor ce au arătat bine în prima repriză.”

În debutul reprizei secunde, Dwayne Wade a reușit două faze foarte spectaculoase: întâi a finalizat un alley-oop și apoi i-a pasat decisiv cu panoul lui LeBron James, îndeplinindu-și unica dorința pentru acest meci. Team Giannis a răspuns cu trei triple reușite de Paul George, Steph Curry și Giannis Antetokounmpo, două dintre ele venind din fața lui James Harden. În continuare, Curry și-a arătat chimia excelentă cu Antetokounmpo, pasându-i încă o dată decisiv pentru un alley-oop. A urmat un run spectaculos venit din partea echipei lui LeBron, iar un mare merit îl are Damian Lillard. Jucătorul lui Portland Trail Blazers a reușit câteva coșuri de trei puncte, egalând mai întâi la 124 și apoi la 127. În cele din urmă, cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu scorul de 132-131 pentru Team LeBron.

Așa cum era prevăzut, în ultimele 12 minute, cele două echipe au arătat o mai mare atenție față de apărare. De'Angelo Russell și Ben Simmons, aflați la primul lor All Star Game, au deschis scorul pentru echipele lor, păstrând echilibrul dintre cele două adversare. Reintrat pe teren, Steph Curry a reușit un 4-point play și apoi a continuat să facă spectacol în arena din Charlotte. Adversarii nu s-au lăsat intimidați, ci au răspuns prin mai multe coșuri de trei puncte, semnate de Kevin Durant și LeBron James. Scorul a devenit 168-158 pentru Team LeBron, aceasta devenind favorită pentru câștigarea partidei. Curry și Antetokounmpo au încercat să își readucă echipa în joc, însă aruncările nu au mai intrat și adversara s-a distanțat la o diferență de 16 puncte. În cele din urmă, Curry a închis jocul cu un slam-dunk, prin care a stabilit scorul final, 178-164 pentru Team LeBron.

Din tabăra învingătoare, principalul remarcat a fost Kevin Durant, acesta reușind să termine jocul cu 31 de puncte și 7 recuperări. Acesta a fost urmat de colegul său de la Golden State Warriors, Klay Thompson, care a contabilizat 20 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. De asemenea, LeBron James a contribuit cu 19 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Damian Lillard a avut 18 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost căpitanul Giannis Antetokounmpo, care a terminat cu 38 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive. În plus, Paul George și Khris Middleton au avut fiecare câte 20 de puncte, în timp ce Steph Curry și Russell Westbrook au adunat câte 17 puncte.

Cele două echipe au reușit să depășească două recorduri: cel al aruncărilor de trei puncte încercate și cel al aruncărilor de trei puncte încercate. Împreună, jucătorii celor două formații au înscris nu mai puțin de 62 de triple din 167 de încercări, precedentul record fiind de 55 de coșuri de trei puncte.

Așa cum era de așteptat, MVP-ul acestei ediții de All-Star Game a fost Kevin Durant. Superstarul aflat pentru a 10-a oară la acest eveniment a făcut un joc excelent, fiind principalul motiv al revenirii echipei sale. Acesta a terminat cu un procentaj de 66% atât la nivelul aruncărilor de două puncte (4/6), cât și la cel al aruncărilor de trei puncte (6/9). Kevin Durant a câștigat acest premiu pentru a doua oară în cariera sa și va dona din partea KIA unul din cele mai noi modele de mașină. După acceptarea trofeului, baschetbalistul de 30 de ani a declarat următoarele:

Noi am început să transformăm aruncările. Bradley Beal, Klay Thompson și toți jucătorii din a doua formație au început să își intre în mână și de-acolo am reușit să preluăm inițiativa asupra jocului. Nu prea contează formatul pentru că toți acești jucători sunt extraordinari. Doar încercăm să mixăm puțin conferințele. Sunt așa de mulți jucători foarte buni în ligă și să fiu aici înconjurat de atâta măreție este un aspect pe care îl apreciez. Vă mulțumim pentru ospitalitate, a fost un weekend excelent și ne bucurăm că am reușit să câștigăm.”

Dincolo de jocul de baschet, unul din aspectele cele mai frumoase ale evenimentului ce a avut loc în seara precedentă este că acești sportivi au jucat pentru caritate. Așadar, Team LeBron, fiind câștigătoare va oferi o donație de 350.000 de dolari pentru o organizație ce se ocupă cu susținerea studenților și dezvoltarea acestora. De partea cealaltă, Team Giannis va dona 150.000 de dolari unei bănci de alimente din Charlotte, North Carolina.

Astfel, s-a încheiat o nouă ediție a All-Star Weekend, o ediție încărcată cu o mulțime de evenimente, cel mai important fiind, desigur, meciul din noapte precedentă. Un joc foarte bogat din punct de vedere ofensiv, cu o mulțime de slam-dunkuri sau coșuri spectaculoase de la distanță, în care diferența a fost făcută doar de precizia de pe final. Prin urmare, așteptăm cu nerăbdare ediția din următorul an ce va fi organizată în Chicago.

*foto: Streeter Lecko/Getty Images

De asemenea, vă invităm să urmăriți un material cu cele mai spectaculoase faze de la acest All-Star Game.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!