Stiri

NBA: Toronto Raptors câștigă în Oakland în ciuda unei prestații foarte bune a lui Steph Curry

David Istrate

David Istrate
06.06.2019

În seara precedentă, Oracle Arena a găzduit cel de-al treilea joc al finalei NBA dintre Golden State Warriors și Toronto Raptors. Lipsită de Klay Thompson, Kevin Durant și Kevon Looney, formația gazdă nu a rezistat în fața trupei antrenate de Nick Nurse, cedând la o diferență de 14 puncte, scor 109-123.

Cu puțin timp înainte de începerea meciului, oficialii lui Warriors au anunțat faptul că nici Klay Thompson nu va fi disponibil pentru această întâlnire. Aceștia și-au dorit să îl menajeze pe starul american, sperând la o recuperare completă, în timp ce Thompson n-a încetat să îl roage pe Steve Kerr să îl lase să joace. Absența acestuia a fost vizibilă încă din debutul partidei și mai ales în partea defensivă, acolo unde campioana en-titre a avut probleme mari. Marc Gasol și Pascal Siakam au început în forță duelul și Toronto Raptors a preluat conducerea, distanțându-se la peste zece puncte. De partea cealaltă, Steph Curry a arătat că este liderul echipei sale, jucând excelent. Cele 15 puncte ale sale din primul sfert nu au fost de-ajuns pentru că oaspeții au câștigat acea secvență la șapte puncte, scor 36-29. În sfertul secund, gazdele s-au apărat ceva mai bine și au redus tot mai mult din avantajul canadienilor, însă, în cele din urmă, tot elevii lui Nick Nurse și-au adjudecat secvența, intrând la vestiare cu scorul de 60-52.

În repriza a doua, Steph Curry a făcut niște eforturi extraordinare pentru a încerca să-și readucă echipa la conducere, dar Fred VanVleet, Danny Green, Kyle Lowry și Serge Ibaka au avut niște prestații foarte solide. De partea cealaltă, Draymond Green, Andre Iguodala și DeMarcus Cousins nu s-au ridicat la înălțimea acestei finale, ratând multe aruncări. Jocul a continuat să fie foarte interesant, alternându-se perioade foarte bune ale lui Warriors cu reușite de excepție venite din partea lui Danny Green și Kyle Lowry. De asemenea, Serge Ibaka a fost excelent în apărare, adunând nu mai puțin de șase capace. Datorită acestor acțiuni, Toronto Raptors a rezistat în fața opoziției până la capăt și s-a impus cu 123-109, preluând din nou conducerea în această serie (2-1).

Șase jucători din lotul lui Nick Nurse s-au aflat în double-digits: Kawhi Leonard (30 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace), Kyle Lowry (23 de puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție, un capac), Pascal Siakam (18 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive), Danny Green (18 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac), Marc Gasol (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Fred VanVleet (13 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții).

De partea cealaltă, Steph Curry a înscris 47 din cele 109 puncte marcate de echipa sa. Superstarul născut în Akron, Ohio, a adăugat și 8 recuperări, 7 pase decisive și 2 intercepții. Acesta a mai fost ajutat de Draymond Green (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții) și de Andre Iguodala (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

În urma acestui joc, devine tot mai clar că Golden State Warriors are mare nevoie de Kevin Durant și Klay Thompson. Toronto Raptors are prima șansă la titlu, conducând cu 2-1, și meciul următor devine unul crucial. Acesta va avea loc vineri noaptea, de la ora 04:00, tot în Oracle Arena.

*foto: Tony Avelar/Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!