Stiri

NBA: Toronto Raptors o învinge încă o dată pe Golden State Warriors și este la un pas de titlu

David Istrate

David Istrate
08.06.2019

Vineri noaptea, Golden State Warriors și Toronto Raptors s-au confruntat în cel de-al 4-lea meci al finalei NBA. După o primă repriză dominată de gazde, canadienii au reușit să revină și au dominat partea doua a jocului, câștigând la o diferență de 13 puncte, scor 105-92.

Înainte cu o zi de această partidă, Steve Kerr a anunțat faptul că Klay Thompson va fi prezent pe teren, în timp ce Kevin Durant va fi nevoit să stea pe bancă încă o dată. Efectul intrării lui Klay a fost vizibil încă de la începutul duelului. Warriors a reușit o primă repriză bună, în care a oprit ofensiva adversă și în special pe Kawhi Leonard. Chiar dacă Steph Curry nu a mai evoluat la același nivel ca în meciul 3, gazdele s-au impus în primul sfert la șase puncte și, la pauză, conduceau cu 46-42.

Totul s-a schimbat după revenirea de la vestiare, când Kawhi Leonard a început să joace incredibil, atât în apărare, cât și în atac. Ofensiva formației pregătite de Steve Kerr a fost ușor oprită de adversari, iar defensiva nu a mai funcționat. Drept consecință, Toronto Raptors a câștigat sfertul al treilea la o diferență de 16 puncte, scor 37-21. Ultimele 12 minute au fost caracterizate de cursa de urmărire a celor de la Golden State Warriors, care nu au mai fost, însă, în stare să revină. Prin urmare, Toronto Raptors a câștigat cu 105-92 și a dus scorul general la 3-1.

Kawhi Leonard a totalizat 36 de puncte, 12 recuperări, 4 intercepții, 2 pase decisive și un capac, demonstrându-și, din nou, valoarea. Acesta a fost urmat de: Serge Ibaka (20 de puncte, 4 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă), Pascal Siakam (19 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, un capac) și Kyle Lowry (10 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări).

De partea cealaltă, principalul marcator a fost Klay Thompson, jucător ce și-a încheiat prestația cu 28 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Celălalt Splash Brother a totalizat 27 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și o intercepție, în timp ce Draymond Green a fost aproape de un triple-double (10 puncte, 9 recuperări, 12 pase decisive, o intercepție, 2 capace).

În urma acestui joc, Toronto Raptors se apropie la o victorie de câștigarea titlului NBA. Formația canadiană se poate impune chiar pe teren propriu, următorul meci fiind programat duminică noaptea (10.06), de la ora 04:00.

*foto: Frank Gunn/The Canadian Press

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    disciplina tactica
    Cum spuneau si cometatorii( americani) a fost triumful disciplinei tactice. Iar atmosfera din Toronto ( dar si din alte colturi ale Canadei) merita un TITLU de CAMPIONI NBA. Sa nu ne grabim ca au mai fost situatii de 3-1 intoarse.
    I LOVE THIS GAME

    cu 4 ani în urmă (08.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Nba
      Oricum ar fi o surpriza imensa sa câștige canadienii!

      cu 4 ani în urmă (08.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Surpriză
    A fost când au câștigat împotriva celor de la Bucks. Acum au și o mare șansă , prin prisma lipsei a lui Kevin Durant.

    cu 4 ani în urmă (09.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!