Stiri

NBA: Toronto Raptors o învinge pe Milwaukee Bucks pentru a treia oară consecutiv și este la un pas de finala NBA

David Istrate

David Istrate
24.05.2019

Joi, 23 mai, Fiserv Forum a găzduit cel de-al 5-lea meci dintre Milwaukee Bucks și Toronto Raptors, finalistele conferinței de Est. Formația din Wisconsin a început mai bine și a controlat cea mai mare parte a jocului, însă elevii lui Nick Nurse au revenit și au câștigat la o diferență de șase puncte, scor 105-99.

Milwaukee Bucks s-a impus în primele două partide din finala conferinței de Est și părea că aceasta nu va întâmpina nicio problemă în drumul ei spre finala NBA. Calculele s-au dat însă peste cap când Toronto Raptors și-a adjudecat confruntările de pe teren propriu, restabilind egalitatea între cele două tabere. În ciuda acestui fapt, trupa pregătită de Mike Budenholzer nu a pierdut niciodată trei jocuri consecutive în acest sezon, prin urmare, era de așteptat ca aceasta să reușească să învingă pe teren propriu.

Antetokounmpo și restul coechipierilor săi au avut un start bun și s-au distanțat la 14 puncte de la jumătatea actului inaugural. Cu toate că nu au reușit să mențină această diferență, gazdele au rămas la conducere și scorul după prima repriză era 49-46. După revenirea de la vestiare, Milwaukee Bucks a continuat să joace foarte bine și s-a distanțat din nou la o diferență formată din două cifre. Însă, după acest moment, oaspeții și-au ridicat nivelul jocului și s-au apropiat din ce în ce mai tare. În debutul sfertului decisiv, Toronto Raptors a reușit să revină la conducere și s-a menținut acolo până la final. Ultimele minute au fost foarte echilibrate, dar Kawhi & Co. au rezistat și trupa canadiană s-a impus cu 105-99.

Kawhi Leonard a terminat această partidă cu 35 de puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări și 2 intercepții. Fred VanVleet a avut și el o prestație excelentă, contabilizând 21 de puncte, o recuperare, o pasă decisivă și o intercepție, în timp ce Kyle Lowry a adunat 17 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție. În plus, Pascal Siakam a realizat un double-double: 14 puncte, 13 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive, o intercepție.

De partea cealaltă, lider a fost Giannis Antetokounmpo, sportiv ce s-a remarcat cu 24 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și un capac. Superstarului grec i-au urmat Eric Bledsoe (20 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Malcolm Brogdon (18 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție), Brook Lopez (16 puncte, 8 recuperări, o intercepție) și George Hill (12 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă). De asemenea, Khris Middleton a reușit un double-double mai neobișnuit: 10 recuperări, 10 pase decisive, 6 puncte.

Datorită acestei victorii, Toronto Raptors preia conducerea în seria cu Milwaukee Bucks (3-2) și poate să se califice în finală sâmbătă, 25 mai, pe teren propriu.

*foto: Nathaniel S. Butler/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!