Stiri

NBA: Warriors a câștigat o nouă reeditare a finalei din ultimii trei ani, la Quicken Loans Arena

David Istrate

David Istrate
16.01.2018

cleveland cavaliers golden state warriors 

Cu doar câteva ore rămase până la finalul votului pentru All Star Game 2018, s-au duelat jucătorii cu cele mai multe voturi din conferințele lor, Lebron James și Stephen Curry. Câștig de cauză a avut Golden State Warriors, care a reușit să se impună pe terenul adversarei Cleveland Cavaliers cu scorul de 118-108.

În debutul meciului, ambele echipe au arătat o poftă ofensivă deosebită. Prin urmare, cele două au mers cap la cap și au marcat 72 de puncte în prima perioadă, scorul fiind de 37-35 pentru Cleveland Cavaliers. În sfertul secund, antrenorii Tyronn Lue și Steve Kerr au reușit să ridice nivelul apărării și astfel, s-au consemnat multe greșeli și aruncări ratate. Totuși, Cleveland condusă de superstarul Lebron James, care marcase 20 de puncte până la pauză, a reușit să preia conducerea jocului. Pe finalul sfertului, după un coș și o pasă decisivă realizate de Dwayne Wade, scorul era 64-57, în favoarea gazdelor.

După revenirea de la vestiare, jucătorii lui Warriors au intrat mult mai motivați și au reușit să recupereze rapid diferența. Durant și Curry au făcut spectacol în sfertul al treilea și cu toată opoziția lui Lebron, au reușit să marcheze 27 de puncte, cât întreaga echipă a lui Cleveland Cavaliers. În primele două minute ale secvenței finale, cele două favorite la titlu s-au aflat la egalitate, însă după aceea, oaspeții au reușit un parțial de 12-2. Trupa lui Steve Kerr nu a mai pierdut controlul partidei, scorul final fiind de 118-108 pentru Golden State Warriors.

Această întâlnire a fost una foarte așteptată de către fanii baschetului, fiind vorba de două echipe ce s-au luptat în ultimii 3 ani în finală. Pentru gazde, această victorie ar fi fost una de mare importanță, deoarece pierduseră ultimele 3 partide. De partea cealaltă, Golden State Warriors domină Vestul în continuare și, în urma acestui meci, au obținut a 13-a victorie consecutivă în deplasare.

Cel mai bun jucător al învingătorilor a fost Kevin Durant cu 32 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 8 pase decisive și 3 intercepții. De asemenea, Steph Curry a făcut un nou meci bun cu 23 de puncte, 4 recuperări și 8 pase decisive, în timp ce Draymond Green a fost aproape de un triple double, având 11 puncte, 16 recuperări și 9 pase decisive.

Pentru gazde, lider a fost Lebron James cu 32 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive, fiind urmat de Isaiah Thomas, care a înscris 19 puncte și de Kevin Love cu 17 puncte și 7 recuperări.

În urma acestui meci, Cleveland Cavaliers cu 26 de victorii și 17 înfrângeri se menține pe poziția a 3-a în conferința de Est, însă aceasta este recunoscută ca fiind o echipă care în play-off joacă total diferit.

De partea cealaltă, Golden State Warriors mărește distanța față de celălalte echipe din Vest, aflându-se pe prima poziție, cu un record de 36-9.

*foto: Michael Hickey/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate