Stiri

NBA: Warriors câștigă duelul primelor două clasate din conferința de Vest împotriva lui Rockets

David Istrate

David Istrate
05.01.2018

warriors rockets steph curry

În seara precedentă, Toyota Center a găzduit un meci foarte spectaculos între Houston Rockets, ocupanta locului doi în Vest și Golden State Warriors, campioana en-titre. Ambele echipe au avut câte un superstar absent. Pentru gazde nu a jucat James Harden, în timp ce pentru echipa din California, a lipsit Kevin Durant.

Meciul a avut un început foarte echilibrat, cu un mic plus pentru gazde, care s-au păstrat la o distanță de câteva puncte. Gordon, cu 13 puncte și Steph Curry, cu 10 puncte, au fost principalii marcatori ai echipelor lor și astfel meciul s-a anunțat a fi unul cu foarte multe coșuri marcate. Înainte de debutul sfertului secund, Houston Rockets conducea cu scorul de 37-33. Cele două echipe au continuat să meargă cap la cap, până în ultimele 3 minute, când gazdele au reușit să se distanțeze la 9 puncte. Însă, trupa lui Steve Kerr, a pus pe tabelă 10 puncte în doar 90 de secunde și prima repriză s-a încheiat cu scorul de 63-62 pentru Rockets.

Repriza a doua a fost un concurs de 3 puncte și de aruncări de lângă coș, iar Klay Thompson, Gerald Green, Eric Gordon, Chris Paul și Steph Curry au ieșit la rampă. Până în sfertul decisiv, meciul a rămas strâns, însă apoi echipa lui Mike D'Antoni, lipsită de concentrare, nu a mai ținut pasul cu Golden State Warriors. În cele din urmă campioana en-titre a câștigat cu scorul de 124-114.

Gazdele au aruncat de 50 de ori de la distanță, însă au reușit să marcheze doar de 17 ori, pentru un procentaj de 34%. Coșgheterul lui Rockets a fost Eric Gordon, cu 30 de puncte, din 24 de aruncări. Gerald Green a făcut un nou meci incredibil, în special de după linia de 3 puncte, de unde a marcat de 8 ori. Acesta a încheiat partida cu 29 de puncte, fiind la al doilea meci consecutiv cu peste 7 coșuri de 3 puncte marcate. Chris Paul a fost aproape de un triple-double, cu 28 de puncte, 7 recuperări și 9 pase decisive.

De partea cealaltă, Draymond Green a ajuns la cel de-al 21-lea triple-double din cariera sa, cu 17 puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive. De asemenea, The Splash Brothers s-au remarcat din nou, Klay Thompson marcând  28 de puncte, cu 6/9 de la 3 puncte, în timp ce Steph Curry a pus pe tabelă 29 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive.

În urma acestui meci, Golden State Warriors ia o opțiune importantă în fața locului al doilea din Vest și ajunge la un record de 31-8. În schimb, gazdele pierd pentru a 6-a oară în ultimele 8 meciuri și așteaptă cu nerăbdare revenirea lui James Harden.

În celălalt meci jucat în seara trecută, în Staples Center, Oklahoma City Thunder a învins-o pe LA Clippers cu scorul de 127-117. Westbrook și-a condus echipa reușind un nou triple-double (29 de puncte, 12 recuperări, 11 pase decisive), în timp ce Paul George a fost cel mai bun marcator al echipei lui Billy Donovan, cu 31 de puncte. Pentru gazde, DeAndre Jordan și Lou Williams au reușit câte 26 de puncte, în timp ce Blake Griffin și-a ajutat echipa cu 24 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive.

Astfel, Oklahoma City Thunder, cu un record de 22-17, se menține pe poziția a 5-a, în Vest, în timp ce LA Clippers, cu 17-20 se găsește pe locul 9, fiind la o poziție de playoff.

*foto: mercurynews.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!