Stiri Acvile

Naționala României a plecat la Jocurile Francofoniei cu gândul la o medalie

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
21.07.2017

Naționala de Baschet Feminin a României a ajuns la Abidjan, în Coasta de Fildeș, unde mâine debutează cea de-a VIII-a ediție a Jocurilor Francofoniei. Fetele antrenate de Dragan Petricevic și Mijan Medved vor juca primul meci sâmbătă, 22 iulie, de la ora 16:30, împotriva selecționatei Camerunului.

Jocurile Francofoniei se desfășoară în perioada 22-29 iulie, 16 echipe urmând să se alinieze la startul competiției. Formațiile au fost împărțite în patru grupe, în primă fază. România a fost repartizată în grupa A, alături de Camerun, Canada (Quebec) și Tunisia.

Naționala noastră va juca trei meciuri în prima fază a competiției. După meciul de sâmbătă, cu Camerun, „acvilele” întâlnesc duminică, de la ora 21, naționala Canadei. Luni, de la ora 23:15, România dă piept cu Tunisia, echipă cu care a jucat două meciuri de pregătire pentru Jocurile Francofoniei.

Va urma o pauză de două zile, după care primele două clasate vor continua cursa pentru medalii. Meciurile eliminatorii se vor desfășura în perioada 26-29 iulie.

Delegația tricoloră care va reprezenta România în Abidjan a plecat de miercuri spre Coasta de Fildeș, cu gândul la o medalie.  

Mergem la Abidjan cu gândul la o medalie. Ne-o dorim pe cea mai strălucitoare, dar cred că și o prezență pe podium ar face cinste României. Am avut un timp extrem de scurt la dispoziție pentru antrenamente în această formulă completă, dar sunt mulțumit pentru modul cum toate sportivele au răspuns cerințelor din ședințele de pregătire. Mă bucură forma și energia celor trei junioare U20, care au făcut doar două antrenamente alături de restul lotului, dar s-au integrat foarte bine. Cu siguranță, dacă vom mai sesiza mici probleme în relațiile de joc, vom lucra să le remediem în ședințele de antrenament pe care le vom efectua în Coasta de Fildeș, astfel încât la ora primului joc să prezentăm pe teren o echipă cu adevărat competitivă", a spus selecționerul Dragan Petricevic înainte de a pleca spre Abidjan, potrivit frbaschet.ro.  

Conform regulilor impuse de organizatori, în competiția de baschet feminin au drept de participare doar sportive sub 25 de ani. Așasar, la Abidjan, România va fi reprezentată de sportivele: Sonia Ursu, Dora Ardelean, Teodora Neagu, Alexandra Dumitrache, Kincso Kelemen, Paula Lenart, Izabella Lovasz, Diana Moraru, Ioana Ghizilă, Ana Ferariu și Alina Podar.

Din cauza unor probleme medicale descoperite la coloana vertebrală, Alina Crăciun nu a mai făcut deplasarea la Abidjan, se mai arată pe site-ul Federației Române de Baschet. 

 

*foto: www.frbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Corectura
    Miljan Medvedj.

    cu 6 ani în urmă (21.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!