Stiri Acvile

Naționala României, pe cale să naturalizeze un fundaș american

Paul Olar

Paul Olar
21.06.2016

Echipa națională de seniori a României va beneficia de aportul unui baschetbalist naturalizat la EuroBasket 2017. Site-ul frb.ro a anunțat, în această dimineață, faptul că americanul Malcolm Armstead este aproape de a obține cetățenia română.

Mai mult, baschetbalistul se va alătura cât de curând lotului condus de Marcel Țenter. Tricolorii s-au reunit la București, acolo unde desfășoară prima fază a pregătirilor. Revenind însă la Armstead, acesta provine din Florence, Statul Alabama.

Sportivul s-a născut pe 1 august 1989 și activează pe postul de fundaș. Malcolm măsoară 1.83 m și a evoluat la nivel de colegiu pentru Chipola State, Oregon și Wichita State. Jucătorul s-a înscris în draft-ul NBA din 2013, dar nu a fost selectat de către nicio grupare. Drept urmare, Armstead și-a început cariera în Europa, semnând cu Krka Novo Mesto (Slovenia).

Totodată, conducătorul de joc a îmbrăcat maioul formațiilor Avtodor Saratov, AEK Atena și Istanbul BB. Americanul are la activ un titlu de campion al Sloveniei, două Cupe, precum și o SuperCupă. În plus, viitorul component al reprezentativei noastre a fost MVP-ul Cupei Sloveniei din 2014.

*Foto: vtb-league.com

20 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Alegere
    Si cum a fost ales acest jucator ? S-a facut concurs de oferte , licitatie ? L-a ales Paun sau Tenter ?
    Mi se pare destul de ciudata procedura. Cred ca era normal sa se nominalizeze o lista de 7,8-10 dispusi la aceasta naturalizare si o Comisie FRB sa aleaga. Pai KOSOVO l-a naturalizat pe Justin Doellman de la Barca . Se compara cu asta ? Sau Kosovo e vreo natiune de top a Europei si poate oferta mai mult. De ce nu Hickman ? care a jucat in Romania sau macar un american din Liga Spaniola care astfel ar avea niste avantaje super devenind european?

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    naturalizare?
    Poate ca ar fi cazul sa ne gandim foarte bine si sa naturalizam in presedinte si un antrenor echidistanti si echilibrati mintal!Se pare ca intre federatiile noastre de sporturi de echipa este concurs de incompetenta si nesimtire ! HAI "U" , HAI ROMANIA !

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Interesant
    Interesant era la un moment dat se declasare ca se vor naturaliza mai multi străini pentru a creea concurență.Bun ok declarand asta mă gândeam că vor naturaliza ceva de pe la noi din camp.Si asa deodată auzim că aduc un jucator care pe la noi n-a ajuns dar are cv echipe cat de cat ok la Cv.Sau o fi mutarea si s-o transfera in Romania?Nu-i exclus.
    Dacă la urmărit Tenter la fel cum a jucat U Bt cu el sez încheiat e clară treaba.

    Remarca interesantă făcuta mai sus.Kosovo naturalizarea lui Dollman Wow.Mare diferenta naturalizarea lor față de a noastră.

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    valoare
    Sincer nu stiu ce valoare are baiatul asta, sper sa fie macar cat Calota, dar cred ca din cei intrebati a fost singurul suficient de prost sa spuna da pentru Romania

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    Aiurea
    Chiar nu inteleg de ce naturalizezi un strain pe pozitia 1, unde stam bine si mai vin si din spate, spre deosebire de pozitia 3 de exemplu..

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Aiurea
      Ce asa jucatori grozavi de pozitia 1 avem ? Pe Tudor sau Calota m poate Petrisor ? Sa fim seriosi...

      cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Porcaria lu' peste...
    Salutare... mi se pare o porcarie chestia asta din doua puncte de vedere: principial si situational.

    1. Principial - toata ideea naturalizarii unor jucatori pentru a "creste nivelul" echipei nationale este complet impotriva princiiplor de baze ale sportului. Si asta la orice sport. Cand vorbim de cluburi, acelea sunt organizatii private care in limitele legislatiei isi construiesc echipele cum doresc. Insa cand vorbim de echipe nationale e vorba de altceva: de spiritul acelui anume sport in tara respectiva, de dorinta oamenilor de a practica acel sport si de a face performanta.

    "Asa se face" peste tot? Da... se practica peste tot si asta nu inseamna ca este bine. Cu ce reprizinta acel jucator o anume tara cand se canta imnul inainte de meci sau cand urla fanii in limba materna? Cu nimic. Reprezinta doar niste bani in plus pe care ii ia de la o federatie ca sa joace acolo. Eventual depune un efort in speranta ca il vede un scout si prinde un contract mai banos in viitor. Atat!

    Un exemplu elocvent este intocmai campionatul european in plina desfasurare. (si sorry ca dau exemple din fotbal dar se pare ca ne indreptam cu totii in directia asta mizerabila). In afara de echipa noastra (care e deja bine merci acasa) toate echipele au jucatori naturalizati. Toate! Asta deja e business si loterie, nu sport.

    2. Situational - daca tot mergem in directia asta, oare nu ar fi mai indicat sa naturalizam pe cineva care are deja o legatura cu tara asta? O iubita romanca, o bunica, o experienta sportiva in prealabil... orice, dar sa fie altceva decat un cont bancar care sa fie mototrul acelui sportiv sa joace "pentru o tara". Astfel consider eforturile de naturalizare a acestui Malcom Armsted o porcarie.

    Argumentul de baza este cat se poate de simplu: echipa nationala nu este o echipa de club!

    Oare e baschetul urmatoarul sport care se va transforma intr-o porcarie?

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Moda
      In principiu ai dreptate dar este un trend. La baschet toate echipele mari din Europa au naturalizati , chiar si Serbia si Croatia care au un cult pt sporturile de echipa.
      Nu mai vorbim de sporturile de nisa gen tenis de masa unde toate echipele europene potente financiar au jucatori chinezi.
      Este o porcarie dar cu ce difera fata de o echipa de club din fotbal, gen Arsenal, care nu are nici un englez in primul 11 ? Globalizare, goana dupa bani si trofee...

      cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      Globalizare sau localizare...
      Salut... corect: e un trend, e o realitate. Toate tarile pracitca naturalizarea strainilor la multe sporturi. Asta nu inseamna ca e ok. Cel putin mie nu mi se pare ok. E o diferenta intre o echipa de club si o echipa nationala din punctul meu de vedere. Si ai maxima dreptate: banii vorbesc! Tocmai din acest motiv consider ca unele discipline s-au transformat deja in business si si-au pierdut demult spiritul sportiv (vezi fotbal).

      Exista acest trend, iar directia nu imi place: nu va mai exista competitie sportiva ci competitie financiara. Tarile "avute" vor "cumpara" cei mai buni sportivi din toate ramurile si vor castiga toate campionatele mondiale si olimpiadele. Iar noi, iubitorii sportului, nu ne vom bucura in acelasi fel de o victorie pentru ca echipa nationala nu ne mai reprezinta pe noi, ci reprezinta un fluturas de salar (sau alta forma de compensatie). De asta consider ca acest trend e o porcarie. Deoarece e un trend global... probabil ca nu se va schimba de curand.

      cu 7 ani în urmă (22.06.2016)
    Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Cine?
    A jucat macar in vreo competitie gen Eurocup sau Euroliga ceva? Este pass-first sau shoot-first? Ceva statistici despre el nimic?
    @Alexander cred ca e o idee buna sa aducem un jucator pe pozitia 1.. Personal nu cred ca stam atat de bine aici si el ar trebuii sa fie creierul intregii echipe teoretic...
    Oare ce comision si-au luat de a fost el ales?

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Rabdare
    Căutând despre baiatu asta când a fost în Vtb league a avut medie de 13,7 pct si 6 pase decisive.Nu mi se pare o statistică deloc rea.Am reușit să găsesc si pe youtube unele faze din Aba league cu el si mi s-a parut ok la 3 pct si pase,acuma normal nu ne putem lua după asta,avem răbdare vedem ce va fi de capu lui si gata.Sigur mai rău ca a nostrii nu pot fi.
    Acuma mă gândesc că,ceva or fi vazut la el de l-or naturalizat sau o fi o țeapă?Nu stim încă,avem rabdare si vedem

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    nba
    Parca spuneau cei din frb ca naturalizam un jucator din Nba nu doar un simplu participant la draft...Cred ca aveam jucatori in lnbm mai buni...

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Doresc doar să opinez pe această temă din perspectiva modificării de regulament cu privire la jucătorii ce dețin dublă cetățenie! O modificare importantă în regulament s-a consemnat la capitolul jucători cu dublă cetățenie. În sezonul 2016/17, sportivii a căror primă cetățenie este alta decât cea română vor fi socotiți drept străini.

    Din acest unghi privit mi se pare că la federație se iau decizii cel puțin bizare, unul contrazicând pe celălalt!

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Adică în LNBM nu poate fi socotit ca român un sportiv care are deja altă cetățenie, dar la națională acest lucru nu se aplică???!!!

      cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    ?
    Poate e o momeala si cineva ne testeaza reactiile. Sau viitoarele reactii si pareri. Dar...nu va suparati, cum obtine asta cetatenia? E in star-trek? Aia la fotbal, de la Astra, s-au chinuit vreo 5 ani cu Amorim, parca? Si nu cred ca au reusit. Si avea sotie romanca, nu? Pt asta sau altii va merge cat ai bate din palme? ??!!

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Orce posibil
      Crezi ca intereseaza federatia sau careva de la nationala de parerile noastre sub forma unor commuri pe un site care postează stiri din baschet?Cu siguranță nu.



      Ce ai spus tu legat de Amorim întrebarea asta mi-am puso și eu.Cum asa de odată pac se rezolvă cetățenie.
      Sunt țări care timp de 3,4 ani nu ai voie să parasești țara să devii cetățeanul acelei țări.La noi orce i posibil.

      Io alta întrebare îmi pun.Cât a fost urmărit,merită naturalizat?Oare cine l-a vrut stafull nationalei sau federatia.

      cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    rugby
    la rugby s-au naturalizat vreo 3 jucatori pt Cupa Mondiala. Si la acest sport este o moda, Japonia are vreo 10-12in echipa de baza si au aparut rezultatele. Au batut Africa de Sud. Ai nostri au naturalizat jucatori decenti care ne au ajutat : un georgian , un new zeelandez si inca ceva de prin zona Pacificului deSud. Deci exista niste reguli mai permisive care tin si de Federatia Internationala de Rugby.

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      rugby
      sincer la rugby nu mi s-a parut ca jucatorii naturalizati ar fi fost peste romani, poate decat georgianul, cert este ca bunastarea economica se oglindeste si in sport

      cu 7 ani în urmă (22.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Indiferent de sport
    Federatiile peste tot in lume fac regurile in asa fel ca banul sã conteze. Sport = business. La FRB e la fel. Cei de acolo stiu deja cine o "sã ajungã " in finala PO in urmãtorul an si etc. :-)

    cu 7 ani în urmă (22.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    aiurea
    Asta chiar ca e aberant.....in campionat se limiteaza numarul strainilor, iar la nationala se aduc straini.....

    Lasati sa fie spectacol, chiar daca in detrimentul nationalei!!!

    cu 7 ani în urmă (23.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!