Stiri Juniori U17 Masculin

Naționala feminină U16 a început pregătirile pentru europeanul de la Sofia, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.07.2019

Naționala feminină U16 a început pregătirile pentru europeanul de la Sofia, divizia B

Naționala României U16 feminin s-a reunit luni și se pregătește de Campionatul European, Divizia B. Turneul va avea loc în perioada 15-24 august la Sofia. 17 jucătoare au fost convocate în lotul lărgit. Tricolorele pregătite de Mădălin Piperea vor avea câte două meciuri de pregătire cu Israel, Luxemburg și Bulgaria. Primul adversar la european va fi Bosnia-Herțegovina, în 15 august.

Mădălin Piperea este antrenorul principal, iar Marian Enache antrenor secund. Iulia Răileanu face parte din staff ca fizioterapeut, iar șeful delegației la turneu va fi Svetlana Simion, antrenor coordonator în cadrul FRB.

Tricolorele s-au reunit luni în capitală și au efectuat vizita medicală, iar astăzi au început pregătirile. Vor avea câte două meciuri de pregătire cu Israel (în 21 și 22 iulie), cu Luxemburg (în 1 și 2 august) și cu Bulgaria (în 3 și 4 august).

Lotul României U16 feminin (conform site-ului federației):

Cătălina ION – ACS Champions București

Anisia CROITORU – CSU CSM Oradea

Paloma CUCU – CSS Alexandria

Ivana CIOVICA – Spania

Laura BOTA – LPS Satu Mare

Mara IFTENE – CSS4 București

Alexia DOBĂ – Olimpia București

Ariana ERCEAN – CSS Reghin

Adrien IOACHIM – CSS Sf. Gheorghe

Ana IVAN – CSS Bega Timișoara

Diana BALAȘIU – CSS Bega Timișoara

Meira DRĂGUȘIN – Admar Costinești

Alexandra GHEORGHE – ACS Champions București

Alexandra SALUPA - Admar Costinești

Cătălina ION – CSS Constanța

Camelia COMȘA – CSS Sibiu

Alexandra MARCU – Phoenix Constanța

Această generație este cea care va participa anul viitor la FIBA U17 Women's Basketball World Cup. Competiția se va disputa, în premieră, la Cluj-Napoca.

La turneul de la Sofia sunt patru grupe, trei de câte 6 echipe și una de 5. Primele două din fiecare grupă avansează în sferturi. România a fost repartizată în grupa A și va începe turneul cu un meci cu Bosnia-Herțegovina, în 15 august. Urmează duelurile cu Muntenegru și Slovenia. După ziua de pauză tricolorele vor întâlni Serbia, iar Islanda va fi ultimul adversar din grupă, în 20 august.

*foto: facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!