Stiri Acvile

Naționala feminină U18 a cedat la patru puncte primul amical cu Austria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.07.2018

România U18 feminin și-a început joi seria meciurilor de pregătire pentru Campionatul European, Divizia B, care va începe în 3 august. Gazda turneului, Austria, a fost adversarul în primul meci amical, iar cele două echipe se vor întâlni și în această seară. Scorul primei partide a fost 56-60, pe sferturi: 17-9, 10-20, 22-22, 7-9. Orban a fost singura participantă la europeanul U20 care a jucat joi pentru tricolore.

România a început partida cu Cazacu, Cătinean, Vați, Vaida și Vreme. Dintre cele 5 care au jucat la turneul U20 feminin, Divizia B, doar Orban a intrat în primul meci cu Austria. Părău, Ferariu, Popescu și Ghiță nu s-au echipat pentru această partidă. Austria a început cu Popp, Borruta, Knoflach, God și Krisper.

Tricolorele au avut un start lansat, cu un run de 10-0. La prima pauză scorul era 17-9. Același ecart s-a menținut la jumătatea sfertului secund, la 21-13. Austriecele au avut momente mult mai bune până la pauza mare, când scorul era 27-29. România a revenit în față în prima parte a sfertului trei, 40-33, dar a cedat din nou inițiativa în a doua parte a periaodei de joc, iar la ultima pauză scorul era 49-51. Elevele lui Cătălin Tănase au început bine și sfertul patru și au condus cu 54-51, dar a urmat run-ul de 9 puncte al oaspetelor, care s-au dus la șase lungimi în față. S-a încheiat 56-60.

Ambele echipe au marcat 20 de coșuri din acțiune, cu procentaje sub 40%. Diferența s-a făcut de la libere, cu 13 transformări pentru gazde și 18 pentru austriece. A fost egalitate și la recuperări, 38. Amândouă formațiile au făcut multe greșeli, cu 31 și 33 de mingi pierdute. Banca austriecelor a făcut diferența, cu 31 de puncte față de 19.

Sonia Cazacu a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor, cu 12 puncte, urmată de Ștefania Cătinean, cu 10 puncte. Pentru România au mai înscris: Orban 8 puncte, Vați 7, Cristea 6, Vaida 6 puncte (plus 7 recuperări), Dumitru 3 puncte, Vreme 2, Csurulya 1 și Păun 1 punct. A mai jucat Ciociovan.

Trei austriece au fost în double-digits. Solyom a fost coșghetera partidei cu 15 puncte, iar Pammer și God au contribuit cu 12 și 10 puncte.

Cele două echipe se întâlnesc și astăzi, de la ora 18, la sala Partenie Cosma din Oradea. Tricolorele vor mai avea o dublă la Oradea, cu Israelul (24 și 26 iulie), iar în 1 august vor mai juca un amical în Austria.

România va începe în 3 august participarea la Campionatul European U18 feminin, Divizia B. Primul adversar al tricolorelor va fi Georgia. Apoi acestea vor întâlni Cipru, Islanda, Finlanda și Portugalia. Primele două din grupă avansează în sferturi.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!