Stiri Acvile

Naționala feminină U20 întâlnește din nou Lituania, cu promovarea în joc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.07.2018

Ambele semifinale ale Campionatului European U20, Divizia B, s-au încheiat la 3 puncte diferență. România a cedat cu 62-65 în fața Cehiei, iar Belarus a trecut de Lituania cu 73-70. Finalistele sunt deja promovate în Divizia A, iar câștigătoarea finalei mici va obține ultimul bilet pentru prima grupă valorică.

România a plătit, până la urmă, pentru startul slab de partidă cu Cehia. Deși au revenit de la -13 la -1, tricolorele nu au putut să gestioneze finalul, când au avut repunerea din jumătatea adversă, dar au pierdut posesia pentru că nu au repus în cele 5 secunde. Cehia a trecut în finală după 65-62 și are 6 victorii din 6 la acest turneu.

Pentru elevele lui Cătălin Tănase urmează finala mică, unde miza este ultimul loc care duce în Divizia A. Adversarul va fi Lituania, care a obținut o victorie destul de clară în partida care a încheiat grupa A. Atunci Lituania s-a impus cu 67-52 și a „furat” primul loc în grupă, luând fața României. Spre deosebire de meciul cu Cehia, când nu au condus deloc, tricolorele au avut un avans de 12 puncte în acel duel cu Lituania, dar au marcat doar 6 puncte în sfertul 3 și le-au permis adversarelor să se distanțeze. Balticele au profitat de mingile pierdute de România, au avut un procentaj mai bun la aruncările din acțiune, 37% față de 32% (adică 7 reușite în plus) și au reușit cu 15 recuperări mai mult. De altfel, lituaniencele sunt lidere la recuperări în această competiție, cu un total de 302 în 6 partide (50.3 pe meci). România are 261 de recuperări în acest turneu (medie de 43.5).

Dacă semifinala dintre Cehia și România a fost o urmărire permanentă a tricolorelor, semifinala dintre Lituania și Belarus a fost mai echilibrată, cu 18 schimbări de lider. Cel mai mare ecart a fost de 9 puncte în favoarea lituanienceor, dar bielorusele au avut un final mai bun și au obținut locul în Divizia A.

Meciul pentru locul 11 deschide ultima zi de la Oradea. Finala mică începe la 17:15, iar lupta pentru câștigarea turneului este programată de la ora 19:30.

Progamul ultimei zile de la turneul orădean:

Danemarca - Islanda, ora 13:00, sala Lic. Ec. P. Cosma, locurile 11-12 (transmis aici)

Marea Britanie - Grecia, ora 15:00, Arena Antonio Alexe, locurile 9-10 (transmis aici)

Ucraina - Bulgaria, ora 15:15, sala Lic. Ec. P. Cosma, locurile 7-8 (transmis aici)

Lituania - România, ora 17:15, Arena Antonio Alexe, finala mică (transmis aici)

Turcia - Israel, ora 17:30, sala Lic. Ec. P. Cosma, locurile 5-6 (transmis aici)

Belarus - Cehia, ora 19:30, Arena Antonio Alexe, finala (transmis aici)

Tot astăzi se decid medaliatele CE U20 feminin, Divizia A, la Sopron. Spania și Serbia vor lupta pentru titlu, de la ora 21:15 (transmis aici). Spania a trecut cu 64-52 de Olanda în semifinale, iar Serbia a învins Italia cu 64-58.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!