Stiri Acvile

Naționala feminină U20 a început pregătirea pentru europeanul de la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.06.2018

Lotul pregătit de Cătălin Tănase s-a reunit în 7 iunie la Târgoviște și a început pregătirea pentru Campionatul European U20, Divizia B. Acesta se va disputa la Oradea în perioada 7-15 iulie.

Au fost convocate 15 jucătoare pentru această acțiune, cinci dintre ele fiind de la echipa care a câștigat campionatul național la categoriile U20 și U18. Patru jucătoare din acest lot au participat și anul trecut la competiția europeană U20: Demeter, Țicu, Podar și E. Armanu.

Cătălin Tănase a preluat naționala feminină U20 în această vară, după ce în ultimii ani Dan Calancea a fost cel care a condus această reprezentativă. Cătălin Tănase îi are în staff pe Larisa Toma și Radu Alexandru.

Echipa s-a reunit la Târgoviște săptămâna trecută, în 7 iunie. Până în 22 iunie lotul va continua pregătirea la Târgoviște. În perioada 22-24 iunie urmează meciuri de verificare în Bulgaria. Din 24 iunie România U20 va fi la Oradea, unde va continua pregătirea, dar va avea și meciuri amicale cu Ucraina (29 iunie-1 iulie).

Lotul convocat pentru prima acțiune:

Vîrjoghe Ana-Maria – SUA

Ferariu Maria – SUA

Demeter Nora - Pecs

Fleșer Andreea – LPS Alba Iulia

Orban Nicolett – NBS Cluj-Napoca

Părău Irina – NBS Cluj-Napoca

Popescu Carla – CSS Târgoviște

Tănase Daiana – CSS Târgoviște

Ghiță Alexandra – CSS Târgoviște

Vaida Laura – CSS Târgoviște

Vați Denisa – CSS Târgoviște

Armanu Teodora – Phoenix Constanța

Armanu Ecaterina – Phoenix Constanța

Podar Alina – CSBT Alexandria

Țicu Mara – Rapid București

Oradea găzduiește Campionatul European U20 feminin, Divizia B, în perioada 7-15 iulie. Partidele se vor juca la Arena Antonio Alexe și sala Colegiului Economic Partenie Cosma. Tricolorele vor întâlni Grecia în prima zi. Din grupa A mai fac parte Marea Britanie, Ucraina, Lituania și Israel.

Naționala feminină U20 ar putea fi inspirată de performanța reprezentativei similare masculine de la Oradea, care anul trecut câștiga turneul și se califica în Divizia A. România a participat ultima dată la turneul Diviziai A la categoria U20 feminin în 2011.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!