Stiri

Naționala feminină a României s-a calificat în primele opt echipe ale Europei la 3X3

David Istrate

David Istrate
15.09.2018

romania streetball european

În acest weekend, la Circul Metropolitan din București, se desfășoară Campionatul European de baschet 3X3. După ce naționala masculină a fost eliminată din faza grupelor, cea feminină a intrat sâmbătă în luptă. Cu un lot format din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia, România a reușit să câștige ambele confruntări și s-a calificat în sferturile competiției.

În primul meci al grupei C, Olanda a câștigat în fața Serbiei cu scorul de 14-10, asigurându-și pentru moment prima poziție. A urmat partida dintre România și Serbia, una decisivă pentru formația oaspete care avea nevoie de victorie pentru evitarea eliminării. Însă, jucătoarele noastre au început fără milă jocul și s-au depărtat rapid la 5-0 și apoi la 7-1. Adversara României a încercat să revină pe tabelă dar Gabriela Irimia a fost de neoprit sub panou în timp ce Ancuța Stoenescu a reușit câteva aruncări de la distanță. Jocul nu a fost lipsit de agresivitate și astfel România a fost taxată de două ori cu fault tehnic, însă acest lucru nu s-a văzut pe tabelă. Componentele echipei naționale au continuat să joace la un nivel înalt și în cele din urmă s-au impus cu scorul de 22-8, înainte de expirarea timpului regulamentar.

Între timp, Spania a reușit să se impună cu greu în fața Ucrainei, scor 17-15, și astfel și-a asigurat prima poziție în grupa A. Prin urmare, duelul dintre România și Olanda urma să decidă cine o va întâlni pe Spania în sferturi și cine o va întâlni pe Ucraina.

În debutul partidei, olandezele au intrat mai hotărâte și, beneficiind de o talie mai înaltă decât a jucătoarelor noastre, au preluat conducerea. Sonia Ursu și Gabriela Mărginean au răspuns imediat cu mai multe pick and roll-uri realizate excelent prin care au menținut națională la o lungime de adversare. Jocul a continuat să fie foarte echilibrat până în a doua parte, când tricolorele au început să joace mult mai motivate. Cu o agresivitate foarte ridicată, româncele au dominat partida, aspect care a putut fi observat în special la nivelul recuperărilor. În același timp, Stoenescu a reușit mai multe triple importante prin care România s-a distanțat la 14-9, cu două minute rămase. În cele din urmă, România s-a impus cu 18-13 și a reușit să încheie grupa pe prima poziție.

Datorită acestui rezultat, România va juca în sferturile de finală împotriva Ucrainei, echipă ce a câștigat cu Elveția (21-11) înainte de a pierde cu Spania (17-15). Duelul dintre cele două selecționate va avea loc duminică, 16 septembrie de la ora 15:15.

*foto: facebook Sport Arena Streetball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate