Stiri Acvile

Naționala universitară a României pierde și al doilea amical cu Ungaria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.06.2019

Naționala universitară a României pierde și al doilea amical cu Ungaria

Naționalele feminine ale României și Ungariei care vor evolua la Universiada de Vară s-au întâlnit marți la Târgoviște pentru un al doilea meci de pregătire. Oaspetele s-au impus și în jocul doi, dar la o diferență mai mică decât în primul. Scorul a fost 57-69, pe sferturi: 9-15, 13-17, 14-20, 21-17.

România a început partida cu Carla Popescu, Teodora Neagu, Alina Podar, Paula Lenart și Ana Ferariu. Ungaria le-a avut în formula de start pe Boglarka Bach, Palma Kaposi, Nina Aho, Eniko Kuttor și Agi Torok.

Elevele lui Cătălin Tănase au condus în prima jumătate a sfertului unu, cu un avans maxim de trei puncte. Oaspetele au preluat conducerea în a doua parte a perioadei de joc și la prima pauză tabela arăta 9-15. În sfertul doi diferența a crescut la 10 puncte, astfel că la pauza mare scorul a fost 22-32. Unguroaicele au avut un run de 9 puncte în sfertul trei, iar avansul maxim l-au atins la finalul acestei perioade de joc, de 18 puncte. Scorul ultimei pauze a fost 36-52. Sfertul patru a fost adjudecat de românce, cu un parțial de 21-17, iar scorul final a fost 57-69.

Boglarka Bach a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Pentru Ungaria au mai înscris: Szucs (11 puncte), Doktor (11 puncte, 7 recuperări), Kuttor (9 puncte, 6 recuperări), Kaposi (8 puncte, 8 recuperări), Toth (5 puncte), Aho (5 puncte) și Kovacs (2 puncte).

Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a României cu 12 puncte (plus 3 recuperări). Pentru gazde au mai înscris: Neagu (9 puncte), Ferariu (8 puncte), Popescu (6 puncte), Kelemen (6 puncte), Ardelean (5 puncte, 3 assist-uri), Vîrjoghe (5 puncte, 6 recuperări), Lenart (4 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri) și Stan (2 puncte). Au mai jucat Ghiță și Radu.

Diferența s-a făcut din nou la șuturile de la semidistanță, 15 reușite pentru tricolore și 22 pentru maghiare. 6-5 a fost scorul la triple înscrise și 9-10 la libere transformate. A fost o diferență importantă la recuperări, 27 în dreptul României și 42 pentru Ungaria. Au fost mai puține mingi pierdute de tricolore în al doilea amical, față de primul. Ambele echipe au avut marți câte 17 turnovers, marcând 15 și 26 de puncte după acestea. 13-19 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac și 18-29 la punctele reușite de jucătoarele intrate de pe bancă.

Tricolorele vor mai întâlni reprezentativa feminină U18 a României, care se pregătește la Sfântu Gheorghe. Plecarea spre Napoli va fi în 1 iulie. România este în grupa B la Universiada de Vară, alături de Rusia, cu care joacă în 3 iulie de la ora 14:00, Portugalia (4 iulie de la 14:00) și Argentina (5 iulie, ora 18:30). Ungaria este în grupa A la Universiadă, cu Ucraina, Cehia și Japonia.

*foto: frb_romania_basketball instagram, wbasket.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!