Stiri

Naționalele României luptă la Constanța pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.06.2019

Pentru al doilea an consecutiv, Constanța va găzdui unul dintre cele trei turnee de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, Campionatele Europene de baschet 3x3, eveniment la care vor lua parte ambele naționale ale României. Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia, iar accesul publicului este gratuit.

În anul în care se decid o parte dintre echipele calificate la Jocurile Olimpice, miza pentru fiecare competiție majoră din calendarul FIBA este una foarte mare, iar evenimentul finanțat de Primăria Municipiului Constanța oferă șansa echipelor românești să evolueze în fața propriilor suporteri.

11 echipe naționale la masculin și 9 echipe naționale la feminin vor căuta să obțină biletele care duc la FIBA 3x3 Europe Cup ce va avea loc în Debrecen, Ungaria, 30 August - 1 Septembrie. Dintre ele doar două echipe masculine și două feminine vor merge mai departe.

În competiția feminină România va fi în aceeași formulă cu care a ajuns în sferturi la Cupa Mondială de săptămâna trecută: Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu-Kim. Cele patru au jucat împreună și la ediția precedentă a competiției continentale, la care au terminat pe locul 5. Conform paginii dedicate calificărilor de la Constanța, de pe play.fiba.3x3.com, România este în grupa R1-A, cu Belgia și Portugalia. În grupa R1-B sunt Spania, Serbia și Irlanda, iar în grupa R1-C vor fi Andorra, Germania și Turcia. Prima clasată din fiecare grupă avansează în grupa R2-A unde joacă fiecare cu fiecare.

Naționala masculină îi are în componență pe Baris Aktas, Bogdan Sandu, Victor Petrache și Radu Paliciuc, aceiași 4 care au reprezentat țara noastră la Jocurile Europene de la Minsk, unde au fost pe 11. Tricolorii sunt repartizați în calificările de la Constanța în grupa R1-B, alături de Spania, Belgia și Irlanda. În prima grupă vor fi Slovenia, Andorra și Kosovo, iar în a treia, Turcia, Germania, Portugalia și Azerbaijan. Prima clasată din cele trei grupe va avansa în grupa R2-A.

Partidele încep sâmbătă, de la ora 10:00. Tricolorii vor juca primul meci de la ora 17:40, cu Irlanda. Naționala feminină are programată prima partidă de la ora 18:30, cu Portugalia. Urmează al doilea meci al băieților, de la ora 20:35, cu Belgia, duelul feminin dintre cele două țări fiind programat de la ora 21:00. Naționala masculină va juca al treilea meci din prima fază cu Spania, duminică, de la ora 12:30. Jocurile din a doua fază încep duminică, de la 16:35.

Spectatorii sunt așteptați să susțină naționalele de baschet 3x3 ale României și vor avea parte la rândul lor de acțiune pe terenul de joc în cadrul concursurilor susținute de către partenerii competiției. Superbet pune la bătaie un premiu în bani de 250 de lei în fiecare zi a competiției la concursul Lucky Shot pentru fanii cu cea mai mare precizie la aruncări.

Trupa de slam-dunk acrobatic Dunking Devils din Slovenia va fi prezentă în premieră la Constanța și este pregătită să electrizeze publicul cu reușitele lor aflate la limita dintre posibil și imposibil. Dunking Devils au o experiență de peste 1800 de spectacole în 47 de țări, pe cinci continente. Acrobații sloveni au animat pauzele dintre meciuri în cele mai tari competiții de baschet din lume –NBA, Euroligă sau Campionate Europene.

Trupa de majorete Dracula’s Girls va fi prezentă la Mamaia pentru momente de dans incendiare în pauzele dintre meciuri. Fetele din Târgoviște au în palmares mai multe medalii la concursurile internaționale de majorete și au participat de asemenea la finala circuitului mondial de baschet 3x3, la Abu Dhabi în 2016. 

Cele 12 delegații ale țărilor participante vor fi de asemenea implicate în activități de CSR de-a lungul prezenței lor la Constanța, urmând să fie organizate vizite la centre de plasament unde vor avea loc scurte demonstrații de baschet dedicate copiilor.

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier este un eveniment organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

Competiția este susținută de Peak – apparel partner, Tissot – official timekeeper, Wilson – global sponsor, Superbet – elite partner, UPC – connectivity partner, City Park Mall, Red Bull, sport-loft.com, Zizin, Doritos, Iridex Group, Stirom, Federația Română de Baschet, Direcția Județeană de Sport Constanța și Sport Arena Streetball – event partners. Powered byKiss FM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate