Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nana Foulland: „Încă ne doare ce s-a întâmplat în semifinala Cupei României”

David Istrate

David Istrate
12.05.2019

Nana Foulland: „Încă ne doare ce s-a întâmplat în semifinala Cupei României”

După partida de sâmbătă dintre BC CSU Sibiu și SCM Universitatea Craiova, duminică se dă startul și celeilalte semifinale din campionatul românesc. Astfel, BTarena va găzdui confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, formațiile cu cele mai multe trofee din ultimii patru ani.

Cele două au o lungă istorie a meciurilor directe, ultimul având loc în urmă cu aproape o lună. Atunci trupa pregătită de Cristian Achim o învingea pe echipa din Cluj-Napoca în deplasare, într-un joc ce a contat pentru semifinalele Cupei României. La conferința de presă, Nana Foulland, pivotul clujenilor, a vorbit despre acea înfrângere dureroasă, dar și despre starea în care se află el și coechipierii săi.

Ne simțim bine, ne pregătim pentru un test mare și încercăm să punem la punct ofensiva și defensiva noastră. Încercăm să ne antrenăm conform rutinei obișnuite și să obținem victoria. Cred că Oradea este o echipă foarte bună, ei nu fac multe greșeli și nu se vor bate singuri, deci trebuie să îi batem noi. Va fi o provocare dificilă, îi respect ca echipă. Cu toții o facem și suntem pregătiți pentru această provocare. Încă ne doare ce s-a întâmplat în semifinala Cupei României. De aceea, cu toții suntem încărcați de acea experiență și vom încerca să ne luăm revanșa în această serie. Faptul că începem pe teren propriu este cu siguranță un avantaj. E mult mai confortabil, suntem și noi mai obișnuiți și e mai bine acasă. Este un avantaj și mă bucur că vom începe seria aici împotriva lor.”

În prima rundă a playoff-ului, U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSA Steaua București cu scorul de 3-0, însă partidele nu au fost deloc ușoare pentru elevii lui Mihai Silvășan. Nana Foulland a fost un jucător foarte important în această serie, având medii de 11.7 puncte, 6.3 recuperări și o intercepții. Cu toate acestea, sportivul de 23 de ani rămâne modest și le mulțumește colegilor săi pentru că au avut încredere în el.

Da, așa a fost. Vreau să le acord tot creditul coechipierilor mei care m-au găsit mereu în apropierea coșului pentru dunkuri sau finalizări ușoare. În mare parte, aceasta a fost. M-am aflat în formă și ei au continuat să îmi paseze, să aibă încredere în mine pe partea ofensivă și de aceea le mulțumesc că mi-au permis să am aceste jocuri bune împotriva Stelei.”

La finalul conferinței, Nana Foulland a spus câteva cuvinte despre CSM CSU Oradea și în special despre Kris Richard și Dragan Zekovic.

Ei joacă bine împreună și au piese foarte bune. Îl au pe Richard, care este cel mai bun marcator și care conduce acțiunile, asigurându-se că toată lumea este acolo unde trebuie. Au oameni mari excelenți, foarte mobili și care pot arunca de la distanță, dar și să pătrundă. Chiar au un lot echilibrat. Cu jucători ca el (n.r. Dragan Zekovic) este o provocare. Nu prea poți face greșeli în apărare pentru că te va pedepsi. Dar nu este neapărat vorba despre o singură persoană ci întreaga echipă trebuie să oprească toți baschetbaliștii lor. Defensiva noastră trebuie să fie bună și avem nevoie să ne mișcăm ca o echipă unită pentru a putea opri o formație ca Oradea.”

Prima partidă a acestei serii are loc duminică, 12 mai, de la ora 17:45, fiind transmisă în direct de Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!