Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti şi Zeljko Sakic, nominalizați la premiile FIBA Europe Cup

David Istrate

David Istrate
01.05.2018

 nandor kuti zeljko sakic

În acest sezon, pentru a doua oară la rând, campioana en-titre a participat în FIBA Europe Cup, după ce a fost eliminată din Basketball Champions League. În competiția mai sus amintită, U-BT Cluj a ajuns până în optimile de finală, acolo unde a fost însă înfrântă de Donar Groningen.

Cu toate acestea, mai mulți jucători ai lui U-BT Cluj-Napoca au fost remarcați și drept dovadă, doi dintre ei se află pe lista celor mai buni baschetbeliști din această competiție.

Astfel, Zeljko Sakic poate fi votat în categoria de ”Cea mai bună extremă” din care mai fac parte: Jeffrey Crockett, Mohamed Abukar, Peter Lorant, Evan Bruinsma, Austin Daye, Carlon Green, Petr Gubanov și Strahinja Milosevic. În schimb, Nandor Kuti a fost nominalizat în categoria de ”Cel mai bun tânăr jucător”, cu mențiunea că acesta trebuie să fie născut după 1996. Pentru acest premiu, fundașul naționalei concurează cu Ogulcan Baykan, Serhii Pavlov, Illya Sydorov, Jonas Foerts, Maksim Salash.

În această stagiune europeană, Zeljko Sakic a strâns medii de 12.6 puncte, 7.1 recuperări și 3.1 pase decisive, în timp ce Nandor Kuti a avut 5.9 puncte, 2.7 recuperări și 2.3 pase decisive. Cei doi baschetbaliști mai pot fi votați doar până la finalul acestei zile, urmând ca apoi să fie decernate premiile.

Odată cu eliminarea din FIBA Europe Cup, formația antrenată de Mihai Silvășan a avut mai mult timp să se concentreze pe competiția internă și astfel, prin victoria de la Sibiu, U-BT Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat pe prima poziție. Conform clasamentului, liderul LNBM se va înfrunta în sferturile de finală cu CS Phoenix Galați, care a terminat pe locul 8. Primul duel al acestei serii se va disputa miercuri, 2 mai, la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Linkul unde puteţi vota pentru cei doi jucători AICI.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    kuti
    a crescut.mult in ultimii doi ani dar din pacate, la varsta lui, are un sut foarte instabil, atat la semi cat si la 3, iar greselile (turn overuri) destul de frecvente pe care le comite meci de meci il trag inca in pic in jos. Doar cu acele patrunderi si ocazional dunkuri si cu aparare buna mi e teama sa nu ajunga un Paul Chetreanu 2.
    Trebuie sa si antreneze mult mai mult aruncarea si sa fie mai concentrat daca vrea sa devina un jucator valoros.
    Pe de alta parte trebuie tinut cont si de load ul pe care omul asta l a avut in ultimul an cu turneu final U20, Eurobaschet si U-BT. Oboseala isi spune cuvantul chiar si pt un jucator tanar. Sa speram ca evolutia lui va continua si in anii urmatori.

    cu 5 ani în urmă (01.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!