Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti, cel mai eficient jucător pentru U BT Cluj în fața campioanei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.01.2019

silvasan kuti

U BT Cluj-Napoca a primit replica campionilor de la CSM CSU Oradea în penultima etapă din prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa lui Mihai Silvășan s-a impus fără mari emoții, cu scorul de 93-78, într-o partidă în care cel mai eficient jucatăr al formației a fost internaționalul român Nandor Kuti.

Jucătorul care va împlini peste câteva zile vârsta de 22 de ani a făcut un meci aproape perfect, încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și un turnover. Kuti a marcat 2 coșuri din 2 încercări atât de la 2 puncte cât și de la 3 puncte. El a acumulat în urma acestei prestații un indice al eficienței de 19 unități în 25 de minute petrecute pe parchet.

Kuti a avut un start de sfert fabulos, în care a reușit să marcheze 7 puncte la rând pentru echipa lui și să-i ofere un avantaj de 12 puncte.

La finalul partidei cu CSM CSU Oradea, Mihai Silvășan a făcut o remarcă laudativă la adresa elevului său:

„Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac!”

Nandor Kuti are 13 partide jucate în acest sezon a Ligii Naționale de Baschet Masculin pentru U BT Cluj-Napoca, cu medii statistice de 6.3 puncte, 3.8 recuperări, 1.4 pase decisive și 1.5 intercepții în 27.3 minute. El a înregistrat cea mai bună performanță a sezonului în fața lui SCM Timișoara, când a terminat cu 16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții pentru un indice al eficienței de 22 de unități. Kuti poate atinge borna de 150 de partide jucate pe prima scenă a baschetului românesc, încă din sezonul regulat, având până în prezent 142 de meciuri în LNBM.

*foto: sportpictures.eu

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    kuti
    he has a great future behind him... din pacate si accidentarile au avut cuvantul lor de spus...

    la varsta asta trebuia sa dea 20 puncte si 10 recuperari pe meci si sa fie unul din leaderii echipei...

    da mno, poate baschetul nu e prima lui prioritate si atunci e ok...

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      could have had a great future
      ce accidentari serioase a avut? chiar 20ppg abia da KD constant. Dar un 10-12ppg ar fi o cifra mai realista. Oricum, el e mai mult un jucator de aparare, un Paul Chetreanu upgradat, desi ar avea potential sa fie un jucator care sa faca ambele faze la un nivel inalt.
      Dar da, observatia ta de final spune cam totul, adica impresia asta mi-o lasa si mie.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca highflyer:

      a avut accidentari
      la umar si la un picior parca. l-au cam tinut deoparte in diverse editii de campionat...

      chetreanu era un pointguard prin excelenta, kuti poate juca si 2. plus ca poate sari la slam, alley oop, etc.

      dar...eu in locul lui bagam sala pana ma faceam ca lebron... shoots la basket pana imi cadeau mainile in fiecare offseason...si as fi incercat sa prind un contract in alte tari unde basketul e mai evoluat.

      talent are, a fost campion mondial cand avea 14 ani parca, dar niciodata nu l-am vazut sa incerce sa isi depaseasca conditia. ori asa, ok, pentru liga nationala este suficient. daca ar fi avut un pic de ambitie si-ar fi ales modelele pe doncic (sau pe bryant, cu etica lui de munca) si acum era departe...

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei
      nu mi se pare asa un talent cum ti se pare tie. Dar putea ajunge la nivelul la care a jucat VM spre exemplu. Acuma no, sa luam asa la puricat munca si viata omului nu i nici asta ok. Adica si eu l am criticat de multe ori tocmai din perspectiva unui parinte sau dascal care vede potential si ii pare rau ca acel potential nu este valorificat la maximum. Dar trecand peste aceasta perspectiva, la urma urmei omul munceste cat vrea si cat poate. Si da, pt nivelul din LNBM si cu regulile actuale legate de prezenta in teren a jucatorilor romani, are o paine buna de mancat. Deci nici dpdv financiar nu are vreo moza cine stie ce mare. Daca tragea de el de la 14 ani incoace, cum spui tu, poate facea diferenta. Dar acum nu cred ca mai poate face salt valoric mare. In fine , ideea pe care voiam sa o transmit e ca trebuie respectata munca fiecarui om, fie el si jucator intr o echipa pe care o sustinem si care am dori sa rupa norii in toate competitiile.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    sigur
    ar fi fost un jucator cu mult mai multe realizari daca in anii anteriori nu ar fi stat pe banca meciuri intregi...atunci, in anii in care trebuia sa se formeze ca un jucator complet. Stiti ce li se spune sa faca atunci cand sunt in teren? Stiti daca, cat si in ce conditii au voie sa joace mingea? Habar nu aveti, dar hai sa ne dam cu parerea si sa inghitim tot felul de ,,broaste", tip ,,poate baschetul nu este prima lui prioritate". Astea sunt scuzele de 2 lei ale unor antrenori care nu sunt in stare sa-i pregateasca pe jucatorii pe care ii au sub aripa la intreaga capacitate a acestora. Si atunci dam vina pe ei. Si tot asa mascam si multe alte mizerii care nu au absolut nicio legatura cu baschetul. Problema e ca dupa ce ca nu sunt corecti, pur si simplu corecti, le mai creaza si probleme de imagine...

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • BC CSU Sibiu AlexandruCSU:

      Cam asa e
      Clujul are cel mai bun lot, indiscutabil. Acest baiat, Kuti, este o valoare, insa cand antrenorul lui U este o cizma, va rog sa imi scuzati expresia, jocul nu are cum sa fie altfel, decat mocirla.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @hony
      daca nici Kuti n a mai primit minute si incredere, da o n masa de treaba, n a mai primit nimeni.
      Uite un sg exemplu: Tudor Gheorghe. Cat a stat pe banca la Cj si cand prindea cateva minute, rupea terenul e vb de personalitatea fiecarui jucator. Uite cat a evoluat TG si cat a evoluat Kuti.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    hony
    nu prea intelegi nimic din basket :)). dar te prinzi tu pe parcurs...

    kuti a fost campion mondial la 14 ani. probabil s-a relaxat, ca pe aia de varsta lui ii batea lejer. avea mai mult talent, putea sa faca mai multe ca ei. a avut un start mai bun, dar s-a relaxat pe parcurs. intre timp nu mai joaca la tineret, joaca cu cei mari, si are medii de 6 puncte pe meci...

    nu e primul lui an in liga nationala, nici al doilea. pana acum trebuia sa fie un jucator desavarsit. nu e neaparat vina antrenorului ca il joaca prost sau deloc. e vina lui ca e firav, e vina lui ca atunci cand toata lumea e la mare si in concedii el nu e in sala cu un antrenor, aruncand la cos din toate pozitiile...

    amu depinde ce prioritati ai...daca is fete si masini (cum aveam toti la 22) atunci nivelul va fi asta. daca prioritatea ta e sa joci in euroliga sau in nba...atunci...

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    hai, totusi, sa raspund
    poate ca nu ma pricep la baschet asa bine ca tine, dar poate am o alta perspectiva...spre exemplu, cum a fost Kuti campion mondial la 14 ani - a fost la 3 la 3. Si, fie-mi iertat, 3 la 3 era streetball. De plecat ar fi plecat probabil daca il lasau cei de la Cluj sa plece atunci cand a avut ocazia (14-15 ani), dar nu l-au lasat. O problema a fost intr-adevar ca l-au impus ca un lider al generatiei 97, si din pacate nu l-au lasat sa lupte corect pentru pozitia respectiva. In primul rand lui i-ar fi prins bine. In ceea ce priveste anii in care a fost la echipa mare a Clujului, tocmai aici a fost o problema - de la 16 ani a fost chemat la echipa mare unde a stat pe banca - pur si simplu nu a jucat absolut deloc. Asta pana anul trecut. Problema a fost, de fapt, ca nici la echipele de juniori nu mai ajungea sa joace - juca doar la turneele finale, si nici la liga intai. Motivul? Se suprapuneau meciurile. Legat de antrenori, reprosul meu nu se refera la antrenorul actual, ci la toti cei pe care i-a avut de-a lungul timpului (Cenean, Pascu, Tenter etc.). Nu stiu cat de mult s-au ocupat de el (sau de ei, de toti ceilalti), nu stiu cate individualizari au facut, cata pregatire fizica etc. In ceea ce priveste prioritatile, ani de zile nu au avut vacante de vara, vacante de iarna, vacante de primavara...nu au avut Paste, nu au avut Craciun...nu au mers la balul bobocilor si nici la balul absolventilor, nu sunt in albumele de sfarsit de liceu, nu au mers in excursii la sfarsit de saptamana, la majoratele prietenilor si poate ca nici pentru ale lor nu au avut timp...un neserios sau unul cu alte prioritati se lasa de mult, pentru ca nu este usor. Si nu neglijati ce am spus in comentariul anterior - nu aveti de unde sti ce li cere sa faca in teren. De foarte multe ori chiar nu au voie sa joace mingea (pur si simplu sunt scosi daca nu respecta cerinta). Si asta se intampla cu anii...Si, in principiu, este valabil pentru toti (mai putin fii, fini si afinii :)).

    cu 5 ani în urmă (08.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cand intri
      in detalii atat de personale are sens ce spui. Dar pt suporterul de rand conteaza ceea ce vede pe teren si pe teren se vede o stagnare a unui jucator care promitea mai mult. Sunt multe nuante si legate de responsabilitatile date de pe banca dar nu cred ca il opreste nimeni pe Kuti sa incerce mai multe in atac in meciuri cu Pitesti, Dinamo sau TM apre exemplu, meciuri care in mod normal se cam castiga. In meciuri stranse, da, iti calculezi fiecare posesie si dai mingea la cine o baga in cos. Intrebarea este, de ce nu o baga si el in cos cu mai multa precizie si regularitate? Ca nu a fost antrenat destul? Nu cred ca opreste nici un antrenor un jucator sa arunce dupa antrenamente pana ii oboseste bratul. In fine, perceptiile noastre asupra problemei sunt diferite dar exista adevar in ambele perspective...

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!