Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Barac: „Nivelul baschetului din campionatul României este superior celui din Serbia în acest moment”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.10.2015

CSM-U Oradea și U-Banca Transilvania Cluj vor trage împreună cortina peste cea de-a 4-a etapă din LNBM, astăzi, cu începere de la ora 17:00, în Arena „Antonio Alexe” din Oradea. Unul dintre jucătorii de bază ai grupării bihorene în acest sezon, sârbul Nemanja Barac, a prefațat duelul cu trupa de sub Feleac, respectiv duelul direct cu americanul Kyndall Dykes.

„Nu știu foarte multe despre adversarii pe care îi vom întâlni. Sunt la primul sezon în România astfel încât am de acumulat informații despre fiecare echipă în parte. În ceea ce privește Clujul, am jucat împotriva acestei formații în presezon, la turneul de la Târgu Jiu. Acel meci a fost unul amical, iar acum vorbim despre o întâlnire oficială. De asemenea, acel meci s-a jucat la câteva zile după ce m-am alăturat echipei, astfel încât sunt puține lucruri concrete de spus după acel joc. Știu însă că la echipa din Cluj există valori certe, una dintre acestea fiind Kyndall Dykes, care am înțeles că este cotat printre cei mai buni care au evoluat în România. Toată lumea spune că el este omul numărul 1 în echipa Clujului și foarte probabil îmi va reveni sarcina de a fi adversarul său direct. Mă voi strădui să mă ridic la nivelul lui în special pentru a-l apăra cât mai bine posibil”, a mărturisit elevul lui Cristian Achim.

În altă ordine de idei, Barac a vorbit și despre ceea ce a găsit el la Oradea și despre obiectivele sale personale din acest sezon. 

„Îmi place atmosfera din echipă, antrenorul m-a primit foarte bine și sunt mulțumit de toate condițiile oferite de club. Îmi place orașul, am avut posibilitatea să vizitez câteva locuri de aici și m-am simțit bine. De asemenea, mi-a plăcut atmosfera de la primul meci pe teren propriu și îmi doresc să evoluez din nou în fața orădenilor. Eu îmi doresc să corespund cerințelor antrenorilor. Obiectivul meu este să mă integrez cât mai bine în echipă și să o ajut să performeze la cel mai bun nivel. Avem o echipă bună și cred că este capabilă să obțină rezultate. Sunt încrezător că pot să fiu util echipei”, a adăugat acesta.  

Nemanja Barac a ținut să sublinieze faptul că întrecerea masculină din țara noastră este una foarte valoroasă, făcând din acest punct de vedere o comparație cu campionatul sârbesc. 

„Sunt de părere că nivelul baschetului din campionatul României este superior celui din Serbia în acest moment. Principala deosebire constă în faptul că aici nivelul valoric al străinilor este net superior celui din țara mea natală. Pentru mine este o cu totul nouă experiență să joc în compania și împotriva unui număr atât de mare de jucători americani. Sunt de părere că până acum mă raportez bine la ei. Cert este că România are un campionat bun, foarte bun. E evident pentru mine că toate meciurile sunt dificile și trebuie să te pregătești foarte bine pentru a te ridica la nivelul competiției”, a conchis Nemanja. 

Înaintea confruntării cu U-BT Cluj, CSM-U Oradea este singura echipă din campionat care și-a câștigat toate meciurile. Barac a fost prezent pe parchet în toate cele 3 partide ale roș-albaștrilor, acumulând medii de 10.0 puncte, 5.7 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.0 intercepții, 0.7 mingi pierdute și 17.0 la eficiență, totul în 19:43 minute jucate. 

Nemanja Barac și CSM-U Oradea împotriva celor de la U-Banca Transilvania vor putea fi urmăriți azi de la ora 17:00 în direct pe DigiSport 4. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM Oradea)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Serios?
    Eu zic ca doar incerca sa fie politicos...

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!