Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Milosevic și Goran Gajovic se vor alătura lui CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.07.2017

CSM CSU Oradea s-a înțeles cu Nemanja Milosevic și Goran Gajovic pentru sezonul 2017/2018. Cei doi sportivi revin în România și vor evolua pentru echipa care a cucerit branozul în stagiunea precedentă. CSM CSU Oradea nu a anunțat în această vară niciun transfer, Milosevic și Gajovic fiind primele nume noi la nivelul lotului de jucători.

Nemanja Milosevic a evoluat în România pentru Energia Târgu Jiu, echipă alături de care a câștigat Cupa României și a jucat și în Final Four-ul EuroChallenge. El măsoară 2.04 metri și este o extremă de forță, însă poate evolua și pe poziția de pivot. În sezonul 2014/2015 jucat în România, Milosevic a jucat 33 de partide în LNBM cu cifre de 13.8 puncte, 7.6 recuperări și 1.1 pase decisive, iar în EuroChallenge a jucat 17 meciuri și a contabilizat 13.9 puncte și 8.5 recuperări. Milosevic a mai evoluat la Târgu Jiu și în partea secundă a sezonului 2013/2014.

În sezonul precedent, Nemanja Milsoevic a jucat în Belarus la Tsmoki Minsk și în Franța la Entente Orleans. Extrema de forță a bifat 18 prezențe în Liga VTB și a avut cifre de 6.6 puncte, 5.3 recuperări și 1.5 pase decisive, în timp ce în Franța a jucat în 11 partide și a avur medii statistice de 5.8 puncte și 2.3 recuperări. În cariera sa, Milosevic a mai jucat la Buducnost Podgorica, KK Mornar Bar, Tundja Yambol și Enel Basket Brindisi. În 2010 el a absolvit la universitatea W. Kentucky după 4 ani petrecuți în NCAA.

Goran Gajovic revine și el în țara noastră. Anul trecut el a trecut pe la BC Mureș, însă a jucat doar 10 meciuri pentru tigrii. Jucătorul care evoluează pe pozițiile 2/3 a trecut apoi în Franța, acolo unde a jucat pentru JDA Dijon. El a bifat 15 meciuri în primul eșalon din Franța și a avut medii 2.5 puncte și 1.7 recuperări pe meci.

În cariera sa, Goran Gajovic a mai trecut pe la KK Niksic, Hercegovac Bileca, KK Sutjeska Niksic, Igokea Aleksandrovac și Feni Industries.

CSM CSU Oradea îi mai are sub contract pe Titus Nicoară și Bogdan Nicolescu, iar banca tehnică va fi ocupată în continuare de Cristian Achim și Milan Mitrovic.

19 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Inseamna ca Lucic e out, la fel si cel putin unul dintre Zeno sau Barnette. Abia astept sa vad cum rezolvam problema conducatorului de joc, si la pozitia strainului si la cea a romanului. Il tinem pe Basti si-i dam drumul lui Petrisor, ca sa avem un jucator U22 si pe pozitia 1? Important e ca incepem sa ne miscam, si ne va trebui si mai multa calitate mergand inainte.

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Gajovic e o certitudine la nivel de constanta in joc, determinare, forta, ce vrei tu. Daca a fost adus ca inlocuitor pentru Zeno are sens, pentru ca e si mai altruist, dar jucator ca Barnette nu cred ca exista la poztiia 3 in Romania, avand in vedere ce aduce la nivel defensiv si pe recuperari ofensive.

      In ceea ce-l priveste pe sarb, nu a avut parte de un sezon constant, si daca sarim peste mediile de puncte, unde a excelet doar in Europe Cup cu procentaje reusite, avem un Power Forward care pare sa fie la nivelul lui Lucic, fara imbunatatire, cu aproximativ 6 puncte pe meci, 60% la 2 puncte si 25% la 3 puncte, plus procentajul catastrofal la libere care ne caracterizeaza ca si grup, 54-55%. Ramane de vazut daca va confirma, sau ce a vazut Achim la el in afara de faptul ca e din ProA. Recunosc ca nu mai tin minte evolutii de-ale sale de acum 3 ani. Asteptam sa vedem primele amicale.

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Transferuri bune, decente
    Nemanja are si un frate, Stevan, care a fost in Ro.
    Ambii au avut evolutii foarte bune la Tg. Jiu, respectiv Pitesti.
    Gajovic arunca bine de la 3, face pe pistolarul, si ne-a facut finala din 2016 cu Tg Mures f grea.
    Ambii sunt jucatori buni, sa vedem la cine se renunta....si cine mai vine.
    Anul acesta, desi Clujul are un lot mult peste orice alta contracandidata, s-ar putea sa aibe soarta Oradiei din sezonul trecut cand noua ne-a fost f greu sa ne concentram pe toate fronturile, asa ca poate, poate :)

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      fratii Milosevic, f apreciati
      http://www.dabaschet.com/2015/04/duel-in-familie-fratii-milosevic-fata.html
      Eu ii retin pe amandoi si pot spune ca erau jucatori f buni, care aduceau un mare plus pt echipele lor. Pe atunci apreciam ca ambii si-ar fi gasit locul la Oradea, la fel si acuma!
      Cat despre Gajovic....se putea si mai bine, dar suntem prietenosi cu bugetul anul asta, mai ales daca s-au pierdut sponsori grei cu aport semnificativ, asa ca va fi un sezon greu dpdv financiar!
      Plus ca s-a optat pentru jucatori observati anterior, care au mai avut contacte cu Romania, is familiarizati cu campionatul si nu trebuie f mult acomodati!

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Nu se lauda Sere ca nu pleaca nici un sponsor, ba mai mult, vin altii noi?

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      Greu
      Nu intotdeauna laudele inseamna ca se si intampla asa :)!
      Se pare ca va fi un sezon cu multe privatiuni, dar sper sa ma insel si sa intervina surprize pozitive :)!!

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    e groasa
    Milo a fost super bun, chiar era un jucator complet la TG Jiu. Fratele a fost la Pitesti, poate se intoarce ca-i un pivot tare bun. Un PG sanatos si va bateti cot la cot cu U BT

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    comentariu mai vechi de pe site
    am gasit un comentariu mai vechi si mi s-a parut interesant, asa ca l-am copy-paste si pus aici

    BVN Spectator de rând Respect maxim pt Gajovic
    3
    Pe linga ca este un jucator foarte bun, este un om cu foarte mult bun simt. In momentul in care jucatorii oradeni se pregateau sa ridice cupa, majoritatea jucatorilor mureseni paraseau sala. Gajovic i-a rugat pe coechipieri sa mai ramana ca" asa -i frumos". Nu e obligatoriu sa faci acest lucru, ii si inteleg ca erau dezamagiti ca au pierdut meciul, dar gestul lui Goran m-a impresionat. L-as vedea cu drag la noi in echipa.
    04 iunie 2016 23:42

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Nu vreau să stric bucuria nimănui dar Milosevic nu mai vine a picat.Vine doar pistolarul

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Sursa? Chiar daca neoficiala.

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Sursa una buna,chear foarte buna.Eu unu aș spera sa fie greșit ce stiu eu și să vină pentru că e super jucător

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Si ce nu i-ar fi convenit la Oradea?

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Salar,oferta mai buna venita în ultimu moment sau ne participarea direct în grupe în europa părerea mea.

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Corect
      Faptul ca nu participam direct in grupe a dat peste cam multe calcule . S-a tot vorbit de un PG fenomenal cu experienta la nivel foarte inalt . Daca transferul lui Milosevic a cazut , sper ca acest PG sa vina .

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      *
      peste cap

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Asta cu PG-ul fenomenal o aud si eu de vreo 2 saptamani. Abia astept sa vad cine.

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    Buni jucători, dar eu mă așteptam la mai mult parcă de la Oradea. La Gajovic spre exemplu, nu mă aștept sa fie la nivelul lui Zeno sau Barnette. Dar terenul o va arata.

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Cred ca toata lumea se asteapta in continuare la mai mult de la Oradea, cand Cluj ia un Watson sper ca noi sa luam macar un Adamovic.

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    CSM
    In continuare la CSM vad ca se mizeaza pe jucatori care au mai jucat in Romania. E si asta o politica de transferuri, dar parca se incearca de prea multe ori sa reincalzim ciorba. Oare le este frica sa aduca jucatori noi? Zeno, Mirkovic, Dilon (la timpul lui) au dat satisfactie desi erau la primul contact cu baschetul din Romania. Nu vreau sa cred ca cei din conducerea CSM considera baschetul romanesc la un nivel asa de superior si astfel un jucator nou se adapteaza mai greu.
    Cred insa ca lipsa unui buget mare face ca sa avem asa de mari dificultati in efectuarea de transferuri.

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!