Stiri

Nick Nurse va fi antrenorul naționalei Canadei la CM din China

Eduard Popa

Eduard Popa
17.06.2019

nick nurse antrenor canada

După un sezon excelent la cârma celor de la Toronto Raptors, care s-a „soldat” cu câștigarea titlului de către formația canadiană, Nick Nurse va fi și antrenorul formației „frunzei de arțar” la mondialul din China.

Nurse va căuta să ducă o generație excelentă de jucători canadiene către gloria unui turneu final. Printre baschetbaliștii canadieni care evoluează în acest moment în NBA se numără Jamal Murray (Denver Nuggets), Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves), Shai Gilgeous-Alexander (Philadelphia 76ers), Kelly Olynik (Miami Heat) sau Tristan Thompson (Cleveland Cavaliers). De asemenea, tot canadian este și baschetbalistul Anthony Bennett, ales în NBA cu prima opțiune în draftul din 2013, dar care deocamdată încearcă să își pună cariera pe picioare în G-League.

Canada va face parte la turneul final din Grupa H în prima fază a competiției, acolo unde va juca alături de Senegal, Lituania și Australia, o altă echipă plină de nume din NBA.

Nick Nurse a anunțat deja că va renunța la funcția de antrenor al Canadei după mondial, întrucât responsabilitățile sale pentru Toronto Raptors nu îi vor permite să fie la timona formației nord-americane în meciurile care vor urma.

Ultima oară când Canada a jucat la un campinoat mondial a fost în 2010, când a terminat în Turcia doar pe locul 22.

*foto: captură youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate