Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicolae Robu: „Trebuie să plătim și la baschet, o să plătim tot ce este legal, dar nu putem peste noapte, cum vor ei”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.11.2018

Sport Club Municipal Timișoara continuă să se confrunte cu probleme, la fel ca în sezonul trecut. Pe lângă problemele cu sancțiunile și datoria mare de la secția de baschet, la club s-au acumulat din nou restanțe la salarii. Primarul orașului, Nicolae Robu, a vorbit despre situația de la clubul finanțat de Consiliul Local.

„Situația financiară de la SCM Timișoara nu este rezolvată în momentul de față. Eu i-aș ruga să-și vadă de joc pe teren și să mai termine cu preocupările astea financiare, că alții au luat titluri de campioni naționali cu luni de zile de restanță. Cât au ei restanțe? Au restanțe mici, nu de 6-7 luni, cum au fost alții, care au câștigat titluri de campioni”, a declarat Nicolae Robu pentru debanat.ro.

Nemulțumirile legate de întârzierile salariale se acumulează, iar antrenorii de la echipele de baschet și handbal au început să vorbească despre problemele cu care se confruntă să-și mențină jucătorii concentrați. Primarul Timișoarei spune că se va plăti.

„La handbal este critică o sumă de sub 100.000 lei, am dat și luni 100.000 lei, am dat și marți 50.000 lei, am dat și zilele trecute. Dăm, așa… Am dat mai mult decât este nevoie pentru handbal. Dăm și la baschet. O să plătim (…) Trebuie să plătim și la baschet, o să plătim tot ce este legal să plătim, dar nu putem peste noapte, cum vor ei”, a adăugat Robu pentru același site local.

Acesta este deranjat de insistența celor de la club și ia în calcul atât căutarea altor oameni, cât și o măsură mai radicală, desființarea SCM-ului.

„Devin deranjanți, încât, la un moment dat, o să punem în consiliul local și alternativa să desființăm Sport Club Municipal. Există și alte probleme ale orașului. Ce ar trebui să facem, să las orașul fără căldură, ca să fie ei mulțumiți? Trebuie să înțeleagă că toate au o limită, este o insistență care începe să fie deranjantă din partea lor. Și cred că trebuie să căutăm alți oameni. Oricât de mult iubesc eu sportul, sunt lucruri cărora trebuie să le acord o mai mare importanță decât sportului”, a mai spus Nicolae Robu pentru debanat.ro.

Reamintim că SCM-ul a fost înființat spre finalul anului 2015, pentru a salva cluburile de baschet, handbal și rugby, rămase fără finanțarea de la autoritățile locale după decizia Curții de Conturi. SCM-ul s-a extins, având și echipe noi de baschet și handbal feminin, desființate în această vară pentru a se diminua cheltuielile.

Nu este prima dată când situația de la SCM îl nemulțumește pe primarul timișorean. În luna ianuarie acesta critica neatingerea target-ului de fonduri private. Directorul SCM replica în luna martie că clubul a beneficiat de un buget mai mic decât cel alocat inițial pentru anul trecut, iar în luna august edilul vorbea despre o depășire a bugetului alocat pentru SCM cu 7-8 milioane de lei.

*foto: renasterea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!