Stiri

Nigeria a învins Angola în finala AfroBasket 2015

Eduard Popa

Eduard Popa
31.08.2015

Nigeria a învins Angola în finala turneului AfroBasket 2015 desfășurată la Rades în Tunisia, cu scorul de 74-65. Nigerienii au câștigat în premieră titlul continental și au reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Angola în schimb, alături de semifinalistele Tunisia și Senegal, mai au o șansă la calificarea pentru JO reușind să intre la Turneul de calificare pentru Olimpiada, ce se va desfășura anul viitor.

Angola a evoluat în finala de duminică cu gândul la cel de-al 12-lea titlu continental și au condus la începutul partidei. Apoi rotația superioară a Nigeriei a făcut diferența. Începând cu sfertul al doilea „Super Vulturii” au preluat conducerea partidei pe care au menținut-o până la sfârșitul partidei, conducând la un moment dat chiar și cu 19 puncte. 

Chamberlain Oguchi a fost cel mai bun marcator al partidei. Nigerianul a înscris 19 puncte (3/10 de la 3 puncte, 10/15 de la aruncări libere) și a reușit și 7 recuperări. Olaseni Lawal a reușit 12 puncte, 8 recuperări și 3 capace, iar Al-Farouq Aminu a obținut 11 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții. De partea cealaltă Carlos Morais a înscris 15 puncte iar Yanick Moreira a reușit 13 puncte și 6 recuperări.

Oguchi a reușit sâ câștige titlul de MVP al turneului, grație celor 16,6 puncte pe meci și 3,3 recuperări. În Primul 5 al turneului pe lângă nigerianul Oguchi au mai intrat colegul său Al-Farouq Aminu, Carlos Morais, tunisianul Makram Ben Romdhane și Gorgui Dieng din Senegal.

Tunisia a reușit să câștige Finala Mică în fața Senegalului, cu scorul de 82-73, grație în principal celor 25 de puncte reușite de Michael Roll.

Clasamentul final al AfroBasket 2015 arată astfel: 

1. Nigeria
2. Angola
3. Tunisia
4. Senegal
5. Egipt
6. Algeria
7. Mali
8. Gabon
9. Camerun
10. Cape Verde
11. Mozambic
12. Coasta de Fildeș
13. Maroc
14. Republica Central Africană(CAF)
15. Uganda
16. Zimbabwe

Sursa foto: AfroBasket.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!