Stiri

Nikola Kalinic va evolua în următorii 3 ani la Steaua Roşie Belgrad

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.07.2014

Steaua Roşie Belgrad a reuşit să-l achiziţioneze pe componentul naţionale de seniori a Serbiei, Nikola Kalinic, baschetbalist care în sezonul precedent a evoluat în culorile grupării Radnicki Kragujevac. 

Alături de Radnicki, jucătorul de 22 de ani şi înalt de 2.03 metri a terminat sezonul regulat din Superliga Serbiei pe locul 4, iar în play-off a fost eliminat de Partizan Belgrad cu 0-2 la general. De asemenea, Radnicki a participat şi în EuroCup, respectiv în Liga Adriatică. În cele 3 competiţii în care a fost angrenată echipa sa, Kalinic a bifat 56 de partide. 

În Serbia a avut medii de 11.1 puncte, 5.2 recuperări şi 2.8 pase decisive, în EuroCup a contabilizat 10.2 puncte, 3.5 recuperări şi 2.6 pase decisive, în timp ce în Liga Adriatică a terminat cu medii de 6.4 puncte marcate, 3.8 mingi recuperate, respectiv 1.4 assist-uri. 

Cariera de profesionist a lui Nikola Kalinic a început în anul 2009 la echipa Spartak Subotica, unde a stat până în 2010. Ulterior, înainte de a ajunge la Radnicki a bifat 3 sezoane la Vojvodina Srbijagas. 

În palmaresul baschetbalistului se regăsesc 2 medalii obţinute cu reprezentativele Serbiei. Ambele au fost obţinute în 2013, argint la Mersin în cadrul Jocurilor Mediteraneene, respectiv bronz la Universiada din Kazan.

Nikola Kalinic va juca alături de Steaua Roşie pe 3 fronturi: Euroligă, Liga Adriatică şi Superliga Serbiei.

*Foto: bigstory.ap.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!