Stiri

Nikola Mirotic a explicat de ce a ales să se întoarcă în Europa la doar 28 de ani

Eduard Popa

Eduard Popa
09.07.2019

nikola mirotic barcelona

Nikola Mirotic a luat o decizie care a luat prin surprindere lumea baschetului, atât în Europa cât și în NBA. Aflat la 28 de ani și venind după unul din cele mai bune sezoane din carieră, Mirotic a decis să plece din NBA și să semneze cu Barcelona.

Potrivit presei de peste ocean, Mirotic a lăsat pe masă o ofertă care ajungea și la 60 de milioane de dolari pe următorii patru ani. În timpul conferinței de presă în care a fost prezentat la catalani, Mirotic și-a explicat decizia:

„Sunt conștient ce presupune acest lucru pentru mine. Vreau ca timpul meu aici să conteze, să mă întorc în Europa în deplinătatea forțelor, nu la retragere. Vreau să câștig titluri și să fiu componentul unei echipe importante. La Barcelona mereu există presiunea victoriilor, dar există un motiv pentru care am venit aici. Am vrut o echipă unde pot concura pentru orice trofeu. Presiunea este una pozitivă.”

Mirotic a susținut și faptul că a avut o conversație cu antrenorul Svetislav Pesic: „Mi-a explicat că el și echipa lui sunt ambițioși, la fel ca mine.”

De asemenea, a vorbit și despre relația cu fanii: „M-am maturizat mult ca persoană în ultimii ani, dar am aceeași mentalitate de a câștiga. Vreau să câștig și respectul fanilor prin ceea ce fac atât în teren cât și în afara parchetului”, a mai spus Mirotic, potrivit eurohoops.net.

În sezonul recent încheiat, Mirotic a jucat la New Orleans Pelicans și la Milwaukee Bucks. El a adunat 46 de meciuri, cu medii de 15,2 puncte, 7,4 recuperări și 1,2 pase decisive. În total a jucat 319 partide în sezonul regulat NBA și alte 40 de meciuri în playoff-ul NBA.

*foto: eurohoops.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate