Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic: „Ar fi trebuit să fie un derby, dar pentru un derby e nevoie de două echipe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2015

Bucureștenii de la Steaua CSM EximBank au acumulat cea de-a 4-a înfrângere stagională în LNBM, după ce miercuri seara au cedat fără drept de apel pe terenul celor de la CS Energia Târgu Jiu, scor final 79-67. Oltenii au început în forță confruntarea cu roș-albaștri, reușind un 7-0 în primul minut și jumătate, iar până la final nu au mai cedat timona jocului. 

Croatul de pe banca grupării din Capitală, Niksa Bavcevic, a vorbit pe marginea acestui duel din Sala Sporturilor din Târgu Jiu, spunând că meciul s-a decis în mare parte la capitolul recuperărilor. 

Ar fi trebuit să fie un derby, ceea ce a şi fost într-o măsură deoarece pentru mine aceste două echipe sunt cele mai bune din România, dar pentru un derby e nevoie de două echipe, iar, din păcate, acum cele două echipe nu au arătat tot ce au mai bun. Noi am făcut cel mai prost meci al nostru din acest sezon. Cel mai bun shooter al nostru a reuşit 2 aruncări din 15. Dacă până acum eram foarte buni la recuperări şi chiar dominam liga, acum gazdele au avut 17 recuperări în plus. Două lucruri au decis această partidă. Dorinţa mult mai mare a echipei din Târgu Jiu şi slăbiciunea noastră în ceea ce priveşte recuperările. Jucătorii noştri au fost depăşiţi sub panou de Milosevic şi Glyniadakis şi cred că aici a fost cheia care a decis meciul. Dacă mă întrebaţi, aş vrea să evit în play-off echipa din Târgu Jiu cât mai mult posibil”, a mărturisit Bavcevic la finalul jocului.

Steaua ocupă în prezent poziția secundă în LNBM, având însă un meci mai puțin disputat decât CSU Asesoft Ploiești. Chiar dacă a pierdut la Târgu Jiu, echipa roș-albastră rămâne formația cu cele mai puține înfrângeri stagionale, având un bilanț de 16 meciuri câștigate și 4 pierdute cu 36 de puncte la activ. Bucureștenii mai joacă până la finalul sezonului regulat cu BC Mureș Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, SCM U Craiova și BCM U Pitești.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!