Stiri

Niksa Bavcevic, Marko Djurkovic și Goran Ikonic au cucerit Cupa Ligii Elveției

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.02.2016

Antrenorul Niksa Bavcevic alături de Marko Djurkovic și Goran Ikonic au cucerit primul trofeu al sezonului în Elveția. Echipa celor trei cunoscuți ai baschetului românesc, BBC Monthey, a trecut în finala Cupei Ligii Elveției de Fribourg Olympic, cu scorul de 79-65.

Finala Cupei Ligii Elveției s-a desfășurat la Montreux cu o asistență de 1700 de spectatori. După un prim sfert echilibrat, câștigat de Fribourg la o posesie, 18-16, echipa lui Niksa Bavcevic s-a dezlănțuit și a câștigat secvența următoare cu 21-5. Deja de la pauză BBC Monthey lua prima opțiune la câștigarea trofeului. Însă după pauză, Fribourg a revenit mult mai bine și a relansat partida, după un parțial de 13-6 în ultimele 5 minute ale sfertului trei, tabela indica scorul de 50-47. În ultimul act, echipa condusă de Niksa Bavcevic cu Djurkovic și Ikonic în teren a clarificat soarta meciului și cu un parțial de 29-18 și-au sigurat victoria la final cu scorul de 79-65.

Marko Mladjan a fost cel mai bun jucător al finalei cu 24 de puncte și 9 recuperări. Marko Djurkovic a înregistrat un double-double, 13 puncte și 14 recuperări, plus 2 pase decisive și o intercepție. Goran Ikonic a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Pentru Fribourg Olympic a evoluat fostul jucător de la U BT Cluj-Napoca, Derek Wright Jr. El a totalizat în această finală 9 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive.

În semifinalele Cupei Ligii Elveției, BBC Monthey a trecut Geneve Lions cu scorul de 69-66. Marko Djurkovic a terminat și acel meci în double-double, 14 puncte și 13 recuperări, în timp ce Goran Ikonic a contribuit cu doar 4 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pe unde merge se pare ca treaba asta cu diversele cupe nationale e specialitatea tovarasului Niksa. Sa il felicitam in cel mai cald spirit tovarasesc. Il vrei inapoi la Steaua?:))

    cu 8 ani în urmă (01.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!