Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic vorbeşte despre înfrângerea de pe terenul Energiei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.03.2014

Niksa Bavcevic, tehnicianul formaţiei Steaua CSM EximBank, a vorbit despre înfrângerea echipei sale de la Târgu Jiu, împotriva celor de la Energia Rovinari, scor 54-68, într-un meci decisiv pentru ambele formaţii în prvinţa calificării în play-off. Astfel, în urma acestui eşec, şansele ca roş-albaştri să termine în primele 8 echipe ale ţării sunt aproape nule. 

"Am început mai bine meciul și am dovedit în prima parte că știm cum să jucăm împotriva lor. Am făcut o serie de lucruri bune, am știut să-i oprim pe Darby și pe Lee, de asemenea și pe Jazvin și cred că atunci când limitezi evoluția a trei titulari din echipa adversă faci o treabă bună în apărare. Din păcate noi nu am știut să ne folosim de acest lucru în ofensivă și faptul că nu i-am pedepsit atunci când aveam ocazia ne-a costat meciul”, a declarat antrenorul croat pentru site-ul oficial al clubului Steaua CSM EximBank. 

Totodată, Bavcevic a vorbit şi despre cum au abordat elevii săi faza ofensivă, care din punctul său de vedere a fost problema principală a echipei sale în meciul din Oltenia, catalogând-o drept "catastrofală".

"Am avut 21 de mingi pierdute, iar acest lucru este de neacceptat într-un asemenea meci. Am încercat să ajustăm de fiecare dată apărarea, le-am pus probleme prin zona așezată în teren, am jucat unele momente si cu o garnitură atipică, fără pivot, și în general lucrurile pe care le-am făcut în apărare au funcționat. Din păcate, însă, nu poți emite pretenții cu procentaje de 48% la două puncte și 20% la trei puncte, iar dacă avansăm și mai mult în statistica meciului eficiența echipei noastre a avut indice 50 față de 75 a adversarului. Cu o asemenea ofensivă catastrofală nu rămân prea multe de spus", a concluzionat Niksa Bavcevic, fiind citat de sursa amintită mai sus. 

Steaua CSM EximBank Bucureşti joacă în ultimele două etape cu "U" BT Mobitelco, respectiv CSU Sibiu.  

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!