Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noi probleme financiare la BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
21.09.2017

bc mures autoritati locale

Echipa de baschet BC Mureș s-ar putea afla din nou în mijlocul unei crize financiare. Asta după ce prefectul județului a cerut suspendarea sumelor prevăzute pentru sezonul competițional următor, potrivit presei locale.

Pe lângă echipa de baschet, private de fondurile autorităților locale se mai numără și echipa de fotbal ASA Târgu Mureș, echipa de handbal ACS U Târgu Mureș și echipa de fotbal în sală City Us Târgu Mureș. Cele patru echipe se află în mijlocul unui scandal provocat de finanțarea din bani publici, mai ales că unele persoane din conducerea Primăriei sunt anchetate de DNA în legătură cu finanțarea acestora.

Mai mult, consiliul local pare motivat să rupă unilateral contractul cu cele patru cluburi. Printre motive se numără și plăți nejustificate primite de echipele mureșane, în cuantum de peste 750.000 de lei doar în anul 2015, potrivit Curții de Conturi. Totodată, clubul BC Mureș avea în 2016 datorii către autoritățile locale de peste 140.000 de lei.

Sursa citată amintește și de un tratament discreționar de care s-au bucurat cele patru cluburi menționate. Astfel, ele au primit prin contracte de asociere nu mai puțin de 28,7 milioane de lei în doar trei ani, în timp ce cluburile sportive locale care au acces la finanțare prin concurs de proiect au primit doar 3,4 milioane de lei.

Încă nu avem o reacție din partea BC Mureș pe acest subiect. Dar clubul de baschet a anunțat că partida de prezentare a lotului se anulează. În schimb, va avea loc o conferință de presă vineri de la ora 14:00, la Sala Sporturilor din Târgu Mureș.

*foto: Csaba Toth

12 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Oare?
    Sa avem in cel mai scurt timp un Dinamo 2 ?

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    Finally!
    În sfârșit se închide robinetul cu bani pt lipitorile astea! Nu o să avem sport curat în România până nu avem echitate. Încet încet se termină și mascarada asta...la unii mai repede (Otopeni, Tg Jiu, Mediaș) la alții mai slow... Oricum însă, o lege a sponsorizării este necesară!

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe zzza1:

      serios?
      o sa se inghesuie multinationalele sa sponsorizeze echipe din romania in loc de tarile de origine.....3/4 din ele n-au buget pentru asa ceva si care au o sa dea banii pe chestii mai vizibile gen color run, maraton x, turneu de tenis y. Sportul romanesc se desfiinteaza fara bani publici.

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      @dolphin
      Inteleg moivul pentru care este imbucurator pentru tine acest lucru, as imbratisa si eu ideea, însă consider ca o taiere a lor, a banilor publici, de la un sezon la altul duce la falimentul multora dintre cluburi. Ceea ce nu cred ca este telul niciunui suporter. Mai degrabă as vedea o trecere treptata la sponsorizarea exclusiva din bani privati a echipei, intr-un termen de 2-3 ani, o solutie mai viabila. Bineinteles e si treaba managementului echipei sa reuseasca sa strângă destui sponsori din mediul privat pentru a avea succes,dar asta e partea a doua.
      Cum BC Mures nu reuseste sa gazduieasca nici un meci amical cu Iasi programat pe ziua de maine din cauza incapatinarii presedintelui Beres L. !
      Nu este normal sa lasi echipa fara firma de paza cu o zi înaintea prezentarii echipei, iar pe siteul oficial sa invoci motive subiective! Halal management!

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      @ erebus
      De la un arbitru de baschet am inteles ca nu se poate tine prezentarea in compania echipei Poli Iasi pentru ca sambata si duminica este o sedinta de incepere de sezon a arbitrilor.

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ar fi pacat sa scapam de voi, mare pacat, sper sa o scoateti cumva la capat! De ploiesti ne-am putut despratii si a fost un castig ca am scapat de ei..... dar Mures.... Bafta!

      cu 6 ani în urmă (22.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru dolphin
    Dar despre faptul ca domnul Lungu si compania au lasat in spate o multime de datorii, pe care acesti oameni incearca sa le plateasca, pe langa faptul ca mai fac rost de bani si pentru a mentine echipa in viata, de ce naiba nu vorbesti? Si despre faptul ca domnul primar nu mai aloca bani, daca la fotbal nu mai poate sa faca asta (ca asta il intereseaza pe el de fapt), de ce nu vorbesti? Daca tu nu esti de acord ca din banii tai sa se aloce o suma pentru echipe, pacat - eu sunt de acord!

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      lungu
      Da, Nea Lungu a lasat in visterie -600.000 EUR. Echipa actuala a ajuns sa reduca deocamdata pana la -400.000 EUR si pana in iarna spera sa mai reduca si mai mult. Bafta. Speram sa supravietuim.

      cu 6 ani în urmă (23.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Pacat
    Pacat ca se adevereste ceea ce am spus de doi ani, cand unii ma luau in bataie de joc....pacat ca cel mai bun centru medical pe boli cardiovasculare sa ramana fara echipa !!!! Succes oricum !

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    Pt Ikam
    Dude! Ești paralel! Dacă te apuci să scrii după un coniac sau 3 beri mai bine abține-te!!! Eu scriu de o chestie și tu îi dai cu banane... Nu este etic să dai bani la 4 cluburi cu găleata și la restul cu pipeta!!! Nu înțelegi că sunt fan bcm?!? Dar nu este corect să avantajezi pe unii în detrimentul la alții!!! Ce zici dacă ar mai exista în Tg Mureș încă o echipă de baschet de Ligă dar primăria ar decide să îi sponsorizeze doar pe cei de la bcm?!?!? Înțelegi? Dau un coniac și îți desenez dacă nici acuma nu ești pe fază....

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru dolphin
    Drespre nivelul tau de inteligenta vorbeste faptul ca presupui ca as fi scris parerea mea duhnind alcool. Ciudat mod de a sustine echipa mai ai si tu, dar na... de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Éi paralel esti tu, nu eu. Eu cred ca am surse de informare mai bune decat tine, dar in fine...

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru dolphin - corectura neatentii
    Despre nivelul tau de inteligenta vorbeste faptul ca presupui ca as fi scris parerea mea duhnind de alcool. Ciudat mod de a sustine echipa mai ai si tu, dar na... de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Si paralel esti tu, nu eu. Eu cred ca am surse de informare mai bune decat tine, dar in fine...

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!