Stiri Vulturi

Noi surprize în lotul convocat de Zare Markovski pentru meciurile cu Olanda și Croația

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.06.2018

14 jucători sunt convocați pentru meciurile care încheie prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2019. România întâlnește Olanda, în deplasare, și Croația, pe propriul teren. Campioana en-titre, U-BT Cluj-Napoca, are cei mai mulți convocați, 3. Finalistele acestei ediții a LNBM au câte 2 jucători pe listă.

Trei formații din primul eșalon au câte un reprezentant: BC SCM Timișoara, CSU Sibiu și SCMU Craiova. Știința București, echipă care a jucat în al doilea eșalon, are un jucător convocat pentru această acțiune. Trei „stranieri” vor face parte din lotul de 14, doi dintre ei evoluează în Europa, iar unul în NCAA.

Lotul convocat pentru dubla cu Olanda și Croația:

Giordan Watson (U-BT Cluj-Napoca)

Georges Darwiche (CSM Steaua Eximbank București)

Tudor Gheorghe (BC SCM Timișoara)

Nandor Kuti (U-BT Cluj-Napoca)

Andrei Mandache (CSM CSU Oradea)

Caius Covrig (Arizona State University, NCAA)

Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)

Radu Paliciuc (CSU Sibiu)

Rolland Torok (U-BT Cluj-Napoca)

Iulian Orbeanu (SCMU Craiova)

Bogdan Popa (CSM Steaua Eximbank București)

Anton Diaconescu (Știința București)

Emanuel Cățe (CB Prat Juventud, Spania)

Alexandru Olah (ZZ Leiden, Olanda)

România este pe locul 2 în grupa D din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2019, cu 6 puncte, unul mai mult ca adversarele din următoarele partide. „Vulturii” joacă în 28 iunie cu Olanda, la Groningen. Ultimul meci al tricolorilor în această fereastră de calificări va avea loc în 1 iulie. La sala Polivalentă din Cluj-Napoca se vor înfrunta naționalele României și Croației. Ex-iugoslavii ar putea avea parte și de aportul vedetelor din NBA care au lipsit în precedentele două ferestre din calificări.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Covrig
    Pe bune, omul mai joaca in State sau este activ doar pe retelele de socializare ?. S-a laudat ca joaca la Longwood si nu aparea nici pe banca, sezonul trecut. Markovski l=a vazut jucand sau i-a fost recomandat de cineva din FRB ? Din cate stiu Vlad Cobzaru joaca in NCAA, la fel Robert Lander... Ei de ce nu au fost convocati

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dragoste, Varna
    Desi in scadere de forma in ultimul timp Mirel Dragoste si Radu Varna meritau selectia in favoarea acestei mare pseudosperante a baschetului romanesc. Parerea mea...
    Apropo, am verificat si pe site-ul Arizona State University si nu apare nici un jucator Caius Covrig. Poate redactorii totalbaschet descopera unde joaca in realitate , eu cred ca la NUNTI si CUMATRII.

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Nationala
    Cu tot respectul, dar sa te prezinți la un asemenea nivel cu Diaconescu, Popa, Orbeanu sau Paliciuc (în forma pe care a aratat-o în ultima vreme) este tare de tot ... Dzeu cu mila!

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      De acord
      ...dar pe cine naiba sa mai chemi la lot, 12 iti rebuie pe foaie plus inca vreo 2-3 daca se accidenteaza vreunul dupa primul meci. Poate totusi Baciu ar fi meritat, Calota e deja istorie, nu stiu Nicoara daca mai vrea...
      Mai vedeti pe altii?

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!