Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nu au plătit salariile, dar au efectuat un nou transfer

Eduard Popa

Eduard Popa
02.02.2018

poli iasi transfer taylor

Politehnica Iași se pregătește pentru meciul considerat pe teren propriu de la Arena de Baschet din Capitală, în compania campioanei U-BT Cluj. 

Pe lângă problemele care țin de sală, „Armăsarii” moldoveni au și grave probleme financiare. Baschetbaliștii nu au mai fost plătiți de mai multe luni de zile, mulți dintre ei luând decizia să plece de la club (Balogun și Keely au ajuns în prima ligă din Grecia) sau să refuze să mai joace până când își văd banii (Tsintsadze, Lipkins).

În aceste condiții, cu 2 conducători de joc neplătiți legitimați la club, unul plecat, plus Liapis care a suferit o ruptură a ligamentelor și Jermale Jones la care au renunțat chiar dacă a calificat echipa în LNBM, conducătorii celor de Iași au decis să mai transfere un fundaș și să achite a 5-a taxă de extratransfer. 

Este vorba despre Tayloe Taylor, care în sezonul precedent a jucat 17 meciuri în LNBM la SCM U Craiova, cu medii de 15 pct, 5 pase decisive, 3,5 recuperări și 1,8 intercepții pe meci. Înainte de sezonul în tricoul oltenilor, Taylor a mai avut experiențe prin Mexic, Liga a treia din Italia și Finlanda, pentru ca în acest sezon să fi jucat la Union Neuchatel Basket, în prima ligă elvețiană.

De asemenea, reamintim că Poli Iași a operat și o modificare spectaculoasă pe banca tehnică. Grecul Ioannis Tsirogiannis a fost înlocuit de un tandem format din fostul jucător al lui U-BT Cluj, Branko Jorovic, care va fi ajutat de fostul său antrenor de la Cluj, Marcel Țenter, care va activa în funcția de consilier tehnic.

Noul staff al ieșenilor va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 17:00, la duelul dintre Poli Iași și U-BT Cluj, de la Arena de Baschet din Capitală.

Taylor este al cincilea extratransfer al Iașiului din acest sezon, după Jaleel Roberts, Jalen Jackson, Terrell Lipkins II şi Vladislav Solopa. Reamintim că perioada de transfer s-a încheiat pe 8 septembrie. După acea dată echipele din LNBM au dreptul să efectueze 6 transferuri până în 28 februarie.

*foto: sportpictures.eu/ Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!