Stiri

O nouă victorie și o nouă prestație solidă pentru Emanuel Cățe în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.10.2018

emi cate ucam murcia

UCAM Murcia, cu Emanuel Cățe printre principalii artizani, a obținut al doilea succes consecutiv în grupele Basketball Champions League. Formația spaniolă a trecut, nu fără emoții, de letonii de la Ventspils cu scorul de 91-85.

Prima repriză a jocului de la Murcia a fost una echilibrată, în care cele două echipe s-au succedat la conducere dar fără ca una dintre ele să-și creeze un avantaj mai mare de două posesii. Tabela de scor indica echilibrul și după 20 de minute de joc, când aceasta arăta scorul de 38-38. După un parcurs umăr la umăr, gazdele au reușit desprindere în finalul sfertului trei când au pus 8 puncte distanță față de echipa letonă, 66-58. În actul decisiv echilibrul avea să se rupă definitiv și avansul ibericilor a crescut la un maxim de 16 puncte. Pe final de meci, Ventspils a avut un partial bun dar a fost insufucient pentru a întoarce soarta partidei și s-a văzut învinsă cu scorul de 91-85.

Emanuel Cățe a jucat 20 de minute în partida desfășurată marți seara (16.10) și a acumulat 11 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 3 capace, o intercepție și un turnover. Punctele pivotului român au venit după 5 coșuri marcate din 6 încercări și 1 din 2 de la linia de libere. După această prestație, Emi Cățe a înregistrat un indice al eficienței de 20 de unități și un +16 la capitolul „+/-”.

La Ventspils s-a remarcat și fostul baschetbalist al Craiovei, Aaron Johnson. Americanul a reușit 15 puncte, cu 3/5 de la 3 puncte și 4 pase decisive.

UCAM Murcia are două victorii din tot atâtea meciuri în Grupa A din Basketball Champions League. Banvit Bandirma se poate lăuda cu același record în timp ce Anwil și Avellino luptă să ajungă la aceeași linie de clasament cu cele două echipe. Le Mans și Ventspils au pierdut primele două jocuri iar Ludwigsburg și Nizhny Novgorod luptă să-și treacă în prima victorie în palmares în Grupa A.

Pentru Emanuel Cățe și echipa lui urmează un meci extrem de dificil în Liga ACB, pe terenul bascilor de la Baskonia Gasteiz, care se va disputa duminică, pe 21 octombrie.

*foto: facebook UCAM Murcia CB

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!