Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

O nouă victorie categorică pentru Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2017

Campioana en-titre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe continuă seria victoriilor în Liga Națională și se distanțează încet, dar sigur, în câștigătoare clară a sezonului regulat. Ultima victimă a covăsnencelor este Phoenix Galați, Sepsi reușid să câștige pe teren propriu, scor final 88-61

Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au început ca din tun meciul din propria arenă, reușind după doar un sfert să pună un ecart de 13 puncte între ele și adversare, scor 27-14. Amfitrioanele au continuat în aceeași notă și în actul secund, prestând un baschet extrem de incisiv pe ambele faze de joc. Sepsi și-a adjudecat cel de-al doilea sfert cu 26-15 și a intrat la vestiare cu un avantaj liniștitor, 53-29.

Gazdele nu au încetinit ritmul nici în sfertul al treilea, iar în urma unui parțial de 25-16 a intrat în decisiv cu un avantaj de 33 de puncte, scor 78-45. Dată fiind situația de pe tabelă, antrenorul Zoran Mikes și-a permis să ruleze aproape tot lotul avut la dispoziție, iar de acest lucru a profitat Phoenix care a câștigat secvența cu 16-10, însă victoria finală le-a revenit celor din Sfântu Gheorghe la 27 de puncte diferență, scor final 88-61. 

Cele mai bune jucătoare de la Sfântu Gheorghe în acest meci au fost Janeesha Jeffery 23 puncte (5 pase decisive), Chalysa Janee Shegog 14 (7 recuperări), Annemarie Godri Părău 9 puncte (10 pase decisive), respectiv Amanda Clara Thompson 4 puncte (12 recuperări, 6 pase decisive). De cealaltă parte, de la Phoenix s-au remarcat Shanice Ann Steenholdt cu 15 puncte, atharine Elisabeth Rutan 10, Alexandra Dumitrache 10, Erica Elaine Covile 9 (10 recuperări). 

În urma acestui rezultat, Sepsi a ajuns la un bilanț de 19 victorii și o singură înfrângere, iar acum urmează un duel în deplasare cu Olimpia Brașov. De cealaltă parte, Galațiul are la activ 10 victorii și tot atâtea înfrângeri, iar în runda următoare joacă la Cluj. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Targoviste venim !!!
    Bravo. fetelor !!! Aceasta este adevarata voastra valoare. Ati invins echipa care a invins lejer Targoviste, chiar daca ati jucat si cu rezervele rezervelor.Ati aratat ca esecul din cupa a fost doar o greseala. Sper sa va ierte cea mai frumoasa galerie din tara si sa fie din nou alaturi de voi. Hai SEPSI !!!

    cu 7 ani în urmă (24.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!