Stiri

O româncă joacă pentru SUA la Campionatul Mondial U17

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.06.2014

Sabrina Ionescu va evolua pentru naționala feminină a Statelor Unite ale Americii la Campoinatul Mondial U17 din această vară. Tânăra baschetbalistă are dublă cetățenie, americană și română, dar s-a născut în SUA și a jucat până acum pentru această țară și la categorii mai mici de vârstă. Sabrina evoluează la nivel de liceu pentru Miramonte High School, un liceu din Walnut Creek, California.

Sportiva joacă pe poziţia 1, cea de point guard, cum o numesc americanii. Fata măsoară 180 de centimetrii și este recunoscută pentru precizia sa de la distanță și semidistanță. De asemenea, ea poate fi descrisă ca un fundaș care crează foarte mult în tranziție.

Explozia Sabrinei a avut loc în aprilie 2013, atunci când a cucerit medalia de aur cu echipa SUA la campionatele americii (2013 FIBA Americas U16 Championship). La acel turneu de la Cancun, Mexic, Ionescu a început toate cele 5 meciuri din postura de titular și avut medii pe meci de 3.4 puncte, 3.8 recuperări și 2.0 pase decisive.

Jucătoarea cu dublă naționalitate a fost convocată la echipa națională a SUA, după ce Tea Cooper a acuzat probleme de sănătate. Românca a fost inclusă în lotul lărgit al formației conduse de Sue Phillips.

De asemenea, baschetbalista deține două recorduri pentru liceul la care evoluează în ceea ce privește numărul total de puncte marcate într-un sezon (598) și numărul de puncte marcate într-un singur meci (40). Procentajele carierei sale sunt de 51.1% de la 2 puncte, 34.8% de la 3 puncte și 73.2% de la linia de fault.

Sabrina Ionescu s-a născut pe 6 decembrie 1997 la Walnut Creek, ambii părinți fiind români, Liliana Butaș și Dan Ionescu. Ea a început să joace baschet de la vârsta de 3 ani, iar pe lângă sportul cu mingea la coș printre activitățile sale favorite se numără și voleiul. Baschetbalistul ei preferat este Kevin Durant, în timp ce echipa sa favorită este Golden State Warriors.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe point :

    cinste
    Bravo Sabrina! Cinste parintilor tai!

    cu 9 ani în urmă (22.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!