Stiri Vulturi

OFICIAL. FRB nu a reușit naturalizarea lui Giordan Watson

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.08.2017

Federația Română de Baschet nu a reușit naturalizare lui Giordan Watson. Astăzi a avut loc o ședință de Guvern iar printre hotărârile (care pot fi vizualizate AICI) se numără și acordarea cetățeniei române pentru trei persoane. Din păcate printre acestea nu se numără Giordan Watson, jucător care s-a pregătit alături de naționala de seniori pentru participarea la EuroBasket 2017, competiție ce se va desfășurași la Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie.

În Hotărarea de Guvern de pe site-ul oficial al instituției, paragraful privind acordare cetățeniei române arată astfel:

9. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române domnului Despotovski Filip
10. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române domnului Valadares Pereira de Mendonça Sávio 
11. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române domnului Pinto Viana De Oliviera Felipe

Așadar, Giordan Watson va rata șansa de a reprezenta România la EuroBasket 2017, după ce s-a pregătit alături de tricolori pentru a 2-a vară consecutivă. Conducătorul de joc american a început pregătirile alături de lotul lui Marcel Țenter și a evoluat în 8 jocuri de pregătire în această vară. El nu a făcut deplasarea alături de tricolori pentru turneul de la Riga și s-a alături echipei de club, U BT Cluj-Napoca, care desfășoară în această perioadă primul cantonament al verii la Cheile Grădiștei.

Giordan Watson a fost foarte optimist că va primi cetățenia română și va putea juca sub tricolor la EuroBasket 2017. Într-o declarație, americanul a spus că se va numi „Iordan Watsonescu”, în cazul în care va primi cetățenia.

România va rămâne fără jucător naturalizat la EuroBasket 2017, după  ce FRB anunța la începutul acestei veri că au în vizor trei jucători americani pentru naturalizare.

Marcel Țenter se va putea baza astfel doar pe Octavian Popa Calotă, Adrian Tudor și Cătălin Petrișor pentru a acoperi poziția 1, cea de conducător de joc.

România va debuta la EuroBasket 2017 pe data de 1 septembrie cu o partidă în fața Cehiei.

31 comentarii la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    :)
    blidaru a plecat se la lot. Ne informam și noi un pic înainte sa scriem articole?

    cu 6 ani în urmă (23.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Naturalizare
    Despotovski e jucator de volei in campionatul Romaniei. Sau cel putin a fost anul trecut

    cu 6 ani în urmă (23.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cu "kevin" si petrisor
    pe poz 1 suntem carne de tun si pt echipa Andorrei. Ce distractie, ce misto!

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Rusine !
    Rusine cretinilor !!! In mod cert, daca Watson era la Steaua, se rezolva cetatenia fara probleme, asa pt ca U BT ar fi fost avantajata de aceasta naturalizare, mai bine s-a pus piedica, in detrimeniul intereselor echipei nationale . Bravo miticilor, va doare in cur ca ne facem de ras la CE !!!

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nothx :

    Tudor
    Cred că e plecat de tot Tudor... Kevin joaca singur pentru statistici.... 0 e echipa

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    la volei, da !
    Filip Despotovski e voleibalist la Arcada Galati pe post de ridicator, probabil e nevoie de el la nationala pt ca organizam CM de volei ...

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Rusine
    Daca juca la CM. de hochei de buzunar era rezolvat cetatenia lui Watson.

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017) Raspunde
  • 76ers :

    Foarte bine
    Nu vad unde este problema, oricum pierdeam si cu Watson si cu mama lui Watson in teren toate meciurile la CE exemplu turneul din Portugalia unde ESTONIA ne bate la 32 de puncte si Portugalia care nici macar nu a iesit din precalificarile pentru CM, unde bineinteles noi suntem calificati doar pentru ca organizam o grupa la CE. Asa macar ramane mai echilibrat campionatul nostru desi U este favorita si cu Watson considerat strain...Nu e Watson vreun Jordan ca sa joace singur si sa ne scoata din mocirla la CE, suntem praf si cu el si fara, asta e realitatea si ma bucur ca macar nu s-a stricat campionatul de tot.

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Watson
      Ok, dar e lipsa de respect fata de Watson care o vara intreaga nu a mers in concediu ci si-a petrecut-o alături de lot, iar 2 luni mai târziu i se spune ca nu s-a rezolvat nationalizarea. Plus ca schemele, putine cate o fi ele, au fost pregatite cu Watson pe teren.

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • 76ers:

      Watson
      Eu cred ca e lipsa de respect a lui Watson, stiind ca poate obtine cetatenia romana si el sa semeneze in campionatul Romaniei unde e obligatoriu un roman pe parchet. Dupa ce se incearca cu regula unui roman sub 23 de ani sa se imbunatateasca pe cat posibil baschetul romanesc...Watson nu ar fi facut decat sa il strice fiind considerat roman. Imi mentin parerea si consider ca Watson a fost cel lipsit de respect alegand sa semneze in Romania.

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • 76ers:

      continuare
      Sa nu fiu inteles gresit, nu am nimic cu Watson americanul care doreste sa semneze in Romania. Eu am ceva cu Watson potential naturalizat care semneaza in Romania. E un strain bun si pana la urma s-a facut dreptate si va fi considerat strain, unul care a demonstrat in Romania si sper sa demonstreze in continuare.

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Watson
      Si daca juca la echipa cu care tii tu mai ziceai asta?

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      balcanismul din noi
      Rezumând comentariul lui 276ers „Oricum pierdem ce rost are să luptăm!”. Și din acest motiv suntem ca popor acolo unde suntem!

      cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    Raspunde
  • 76ers :

    desigur
    Pentru viitorul si binele campionatului romanesc l-as fi acceptat pe Watson DOAR ca strain la echipa pe care o simpatizez. Dar bineinteles ca nu as fi avut eu puterea sa il dau afara in caz ca obtinea cetatenia sau sa fac altceva in privinta asta.

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Watson
      Atunci esti foarte fairplay, eu nu îs chiar asa.

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Anticipare corecta
    Am zis ca nu s-a vrut naturalizarea lui Watson pt ca e la U, si nu la Steaua . Pozitia de-aici a lui 76ers confirma acest lucru, ba mai mult, Watson ii de vina pt ca a fost de acord cu naturalizarea . Probabil s-a autoinvitat la lot, nu i-a trebuit concediu si s-a pregatit cu tricolorii, a urmarit mari interese, doar el vine dintr-o tara din lumea a treia si vroia naturalizare intr-o tara super dezvoltata ... PS . KBSC, e usor sa spui ca l-ai accepta pe Watson la echipa ta numai ca si strain, dar neavand putere de decizie, mergi la meci si-l aplauzi, ca doar n-ai ce face . Cum se cheama asta, ipocrizie ?



    cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • 76ers:

      haha
      Poti sa imi explici si mie cum de s-a ajuns tocmai la Watson sa fie prima varianta de naturalizare? Cand pe langa el mai era vorba de vreo 2 jucatori clar mai buni ca el? Poate ca l-a luat U si de ceilalti 2 nu aveau bani nici ei si nici o alta echipa din Romania? Crezi ca Watson s-a antrenat cu nationala pe gratis asa? Legat de faza cu aplauzele...sigur nu ma cunosti dar iti spun sincer ca eu aplaud pe orice jucator/echipa care joaca BASCHET, nu ma intereseaza pentru ce echipa joaca atat timp cat este placut ochiului eu voi aplauda. Eu zic sa va treziti si sa realizati ca aceasta "nereusita" este un beneficiu pentru baschetul nostru.

      cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Am spuso si o repet da Watson este peste orce roman pe poz 1,dar la niv european e cam necunoscut.Nu cred în faza daca era la Steaua era naturalizat.Sa nu uitam cine e sponsoru federatiei și daca U e asa dezavantajata să ne amintim trista finala a cupei.
    Pentru nationala da ar fi un plus Watson ca am fi avut ceva sperante cu Ungaria doar,dar tu bagi regula u23 sa promovezi români da naturalizezi o nulitate Kalnicenko vrei si cu Watson doar î simplu fapt că nu ai alți români cât de cât buni.Cum vine asta?Încerci să ajuti românii da în acelas timp i încurci cu naturalizarile astea.

    cu 6 ani în urmă (24.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      watson
      Atunci trebuie sa ne bucuram deci, un mare noroc am avut ca nu l-au naturalizat pe Watson pentru ca tot baschetul romanesc era pus in pericol, dar asa a revenit pe făgașul dorit si acuma totul merge foarte bine. Jucam contra Rubio, Navarro si Rodriguez cu Petrisor si Kevin dar măcar viitorul ne surâde.

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Si crezi că daca era Watson nu te bătea Spania la ce diferență voia?Din pacate nu avem valoare de acest european.Noi avem 2 jucatori dincolo Moldoveanu și Cate.Antrenori niciunu.Să nu vorbim că prin europa cam străinii ne-au câștigat meciurile nu ai nostrii.Da e păcat dar când nu ai un plan pt tineri de lungă durată așa se întâmplă

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      plan
      Pai exact asta ii problema ca noi nu avem un plan. Nu putem sa zicem ca Watson ar fi fost problema cand noi de fapt nu avem niciun plan

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    eroare
    Nu va suparati, dar sa ai ocazia sa naturalizezi un jucator de baschet care e cel mai bun pe pozitia lui, american, dispus sa faca asta si sa o "ratezi" din lipsa de competenta sau chiar pe ideea, vezi Domane, sa nu se rupa echilibrul in campionatul romanesc...este o gandire retrograda. Ca doar nu om fi noi mai destepti decat toate echipele nationale de pe planeta asta care naturalizeaza la maxim tot ce permite regulamentul...Cum sa gandesti asa: "Oricum pierdeam, cu Watson sau fara el?" Personal, sunt socat de modul asta de gandire...indiferent ca e vorba de baschet, sport sau alta activitate. Este o eroare, greseala, o bataie de joc la adresa spectatorilor , fanilor romani, a celor care au gandit schemele de joc (vorba cuiva...o sa aiba scuze bune ca vom pierde la diferenta astronomice), la adresa celor care au obtinut organizarea si direct participarea Romaniei la CE de baschet. Stati de vorba cu cei care sunt in fenomen si o sa vedeti ce cred (antrenori, jucatori etc). In plus, povestea vietii cu "jucatorul roman discriminat ca nu prinde minute in fata obositilor de afara" este FALSA. Investim si creem conditii ca multi copii din Romania sa practice baschet la conditii de competitie? Da, dar total insuficient. SI ce va atrage copiii spre acest sport? Sa-i vada pe fratii Gasol la lucru. Sa chiar joace alaturi de ei. reuseam sa obtinem toate astea daca nu cresteam putin valoarea campionatului si sa prindem ceva "vizibilitate" afara daca nu aveam evolutiile Energiei in Europa, daca nu erau niste "obositi" care au ridicat nivelul baschetului aici? reusea Kuti sa ajunga unde a ajuns daca nu il avea pe Rasic langa el? va mai aduceti aminte ce declara Juti dupa cel mai bun meci facut de el in sezonul trecut despre cum l-a ajutat Rasic?...In fine, competitia genereaza valoare. Gandire: oricum pierdem genereaza stagnare...

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corect
      Absolut de acord cu pozitia ta. Vroiam sa zic si eu ca toata discutia a luat-o intr-o directie absolut gresita, cand concluzia clara e ca cei din conducerea frb sunt niste incapabili care intr-o perioada lunga nu au reusit sa faca niste demersuri corecte pentru a obtine o naturalizare a unui jucator care a fost de acord si chiar a facut tot ce tinea de el pentru a rasplati aceste presupuse demersuri.
      Este evident ca fara jucatorii straini, toti acesti tineri jucatori romani nu au de la cine invata si progresa. Singura corectie care as face-o vis-a-vis la ceea ce ai spus este la ultima ta propozitie: "oricum pierdem" nu aduce nici macar stagnare, aduce regres...(daca e corect sa spui ca regresul poate fi adus)

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • 76ers:

      hai ca da
      Eu zic ca de la anu sa avem 10 straini pe foaia de joc si 2 romani under 20 ca sa invete de la ei si sigur o sa facem perfomrante in Europa si la nationala...

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Aveti dreptate
    Matusalemic si gyke, aveti dreptate . As mai adauga ca daca in cazul voleibalistului Filip Despotovski s-a putut face naturalizarea desi nationala nu participa acum la nici o competitie ( iar cand are, nu este o competite de rangul intai ), deci e vorba de incompetenta uriasa, dar si, continui sa cred, si maruntul interes de club, daca era al stelei, Watson era naturalizat bine mersi .

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Rise
    Si inca ceva, Muntenegru il ara in lot pe Teyrise Rise, fundasul american de la Barcelona, adica la ei se poate, la noi nu ?!

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • 76ers:

      adica
      Adica mai nou Barcelona joaca in campionatul muntenegrului? Ce va zic eu si ce intelegeti voi...sa se naturalizeze 1000 de jucatori daca e posibil dar sa fie jucatori valorosi care nu ar semna NICIODATA in ROMANIA, de ce nu s-a insistat cu Scottie? Era prea bun pentru Romania? Sa nu imi zici acuma ca nu aveam fata de el cand Macedonia il are in lot pe mvp-ul champions league din sezonul trecut.

      cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    eroare_raspunsuri
    Corect, gyke. "Regresul" nu poate fi adus. ;)

    Am comunicat emotional si nu am fost atent la exprimare. In plus, am facut cateva greseli de scriere/tastatura. Dar va multumesc ca ati perceput corect ce am vrut sa spun.

    Si pentru 76ers...may the best be the best and learn from the best. Nu vad niciun motiv pentru care Watson sa nu fi fost naturalizat, daca jucatorul si-a dorit, decat incompetenta unora de a rezolva formalitati si documentaristica pe o procedura legala. Exclud total din discutie ca cineva s-a gandit ca Clujul ar putea "omori" campionatul si, "daca oricum nu obtinem mare lucru, atunci mai bine sa nu facem compromisul de a-l avea pe Watson in echipa pentru doar 10, 20 de puncte in plus la bilantul nationalei meci de meci". Doar ca atunci, de ce l-au mai lasat sa mearga la meciurile de pregatire...voi vedeti nonsensul?...Vedeti ca, orcicum am lua-o, incompetenta/dezinteresul/incapacitatea de a organiza lucid si coerent resursele transpare de la distanta? vedeti lipsa de comunicare in acest sens?!? Vi se pare ok? Ca de atatia ani nu am fost coerenti in legatura cu "jucatorul naturalizat"? Adica daca nu il vrem, sa ne vedem de treaba si sa ne asumam asta, nu sa chemam 3, 4 americani la nationala, sa ratam intelegerea cu "impresarii" lor, sa-l trimitem pe watson la nationala apoi inapoi la echipa de club etc etc? Stie cineva care e strategia federatiei romane cu privire la jucatorii naturalizati? Asta vreau sa spun. Inainte de orice scenariu ca baiatul ala juca la Cluj sau nu...

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Matusalemic
    Incompetenta , fara doar si poate .Dupa tine atat si nimic mai mult . Respect orice opinie contrara celei expuse de mine, asta neansemnand ca mi-am schimbat opinia . Daca Watson era jucatorul stelei, seful federatiei mergea frumos la ministerul sportului si impreuna, la premier, fiind vorba de ceva de interes national . Si se rezolva usor, chiar la inceputul pregatirilor, jucatorul dar si Tenter putand aborda linistit antrenamentele si meciurile . Asa, Watson si-a sacrificat concediul degeaba, iar Tenter va avea un alibi perfect pt dezastrul care va urma ( da, si cu Watson pierdeam, dar tot reuseam 10-20 puncte in plus ! ) .

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      @vass bela
      Sincer, citind primul tău comentariu, am crezut că suferi de scenarită. Citind ulterior comentariile lui @76ers m-am convins că poți avea dreptate, din moment ce există oameni care au acest tip de gândire.

      cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    Raspunde
  • 76ers :

    stef
    Nici nu ma asteptam la mai mult din partea unor fani BT Cluj-Napoca...Inteleg ca sunteti frustrati ca nu s-a facut naturalizarea dar eu zic sa va treziti si sa nu mai comentati atat ca oricum nu va poate bate nimeni in campionatul asta. Apropo, este o gandire realista, daca tie iti place sa visezi, numai bine, o sa ajungi departe.

    cu 6 ani în urmă (30.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!