Stiri Liga I Masculin

OPINIE. Craiova în L1M = bani aruncați în vânt

Costin Marinescu

Costin Marinescu
31.10.2012

În weekend va debuta ediția 2012/13 a Ligii 1 masculin, noua titulatură a Diviziei B. La startul competiției s-au înscris 15 echipe dintre care doar două vor promova în Liga Națională, dintre care două sunt formații satelit ale cluburilor din Liga Națională. Este vorba de CSU Ploiești 2 și SCM Craiova 2.

Alte cluburi din Liga Națională care au avut echipe satelit în B în sezoanele trecute au preferat să renunțe la particaprea îna ceastă competiție, din care nu ar fi avut dreptul să promoveze. Decizia lor a fost influențată și de noua regulă a FRBaschet potrivit căreia cluburile din LNBM sunt obligate să înscrie o echipă în Liga, fosta U23. Astfel, U Mobitelco, Gaz Metan Mediaș sau BC Timișoara, ca să enumăr doar pe primele trei care îmi vin în minte acum, au renunțat la L1M din motive sportive și financiare, iar decizia pe care au luat-o este lesne de înțeles.

Mai ușor de înțeles mi se pare decizia echipei din Craiova care va participa și în L1M și în L2M. În L2M este evident, conform stipulărilor regulamentare, că va evolua cu un lot din care vor face parte jucători de sub 23 de ani. În L1M însă a înscris o echipă a cărei medie de vârstă este, conform tabelului pe care l-am primit din partea clubului, de 30.6. Veteranul echipei este Cătălin Gidoiu, născut în martie 1974, și nu mai puțin de 10 dintre cei 15 jucători din lot au peste 30 de ani. Mai mult, niciunul dintre acești baschetbaliști nu figurau în baza noastră de date, ceea ce înseamnă că în ultimii 5 ani cel puțin nu au evoluat la nicio echipă de Liga Națională.

Întrebarea pe care mi-am pus-o în momentul în care am văzut lotul Craiovei pentru L1M a fost care este logica participării într-o competiție sportivă cu un asemenea lot. Nu am cum să contest valoarea sa deoarece nu am văzut jucând baschetbaliștii respectivi, însă cum se explică înscrierea într-o competiție la finalul căreia nu ai voie să câștigi nimic a unui lot a cărui medie de vârstă este de 30 de ani?

Ce rost are să cheltuiești sume importante din banii publici, în cazul unui club finanțat de municipalitate, pe o echipă fără perspectivă?

Oricât de mult mi-aș dori o ligă secundă puternică, cu meciuri disputate, care să aducă spectatori la sală, personal, consider decizia clubului din Craiova o risipă de bani și nu pot fi de acord cu ea. Consider că banii ce se vor cheltui pe echipa de L1 puteau fi utilizați mult mai eficient pentru echipele de juniori din oraș sau pentru echipa de U23, într-un campionat ce a devenit din acest an, printr-o decizie a conducătorilor de cluburi, cea mai importantă competiție din baschetul românesc.

7 comentarii la aceasta stire:
  • pa55u :

    articol
    Nu as putea sa cataloghez acest articol decat foarte prost. Un ziarist profesionist care se vrea obiectiv inainte de a publica un articol trebuie sa se documenteze. Domnule Costin Marinescu, atunci cand din bunavointa dumneavoastra ati decis sa scrieti acest articol ati contactat cumva si reprezentantii clubului SCM Craiova sa va informati cu privire la acest aspect. A fost mai simplu ca sa scrieti acest articol din pura initiativa. Va multumim domnule Marinescu Costin pentru initiativa dumneavoastra de a critica clubul din Craiova pentru echipa inscrisa in L1M. An de an va plangeti ca nu sunt echipe ca nu are cine sa joace in ligile inferioare iar in momentul in care apare o echipa care vrea sa joace (fie ea si cu media de varsta peste 30 de ani) incepeti sa dati in acea echipa.
    In ceea ce priveste finantarea SCM Craiova, va sfatuiesc sa va documentati inainte de resursele acestei echipe si dupa aceea sa dati in echipa si in conducerea ei.
    Va multumesc inca odata pentru acest articol. Si va sfatuiesc sa contactati si clubul din Craiova pentru o opinie oficiala.
    P.S. Precum observati eu nu m-am legat de cine este domnul Costin Marinescu in materie de ziarist sau cum doriti sa va numiti cat si cine este domnul Costin Marinescu in materie de baschet.

    cu 11 ani în urmă (31.10.2012) Raspunde
  • likemike :

    bani
    nu te pui cu placerea omului de a juca baschet in div b. si nu inteleg ce e de mirare. se fac atatea grozavii pe banii statului incat una in plus ce mai conteaza. probabil ca cineva a avut acces la cascaval si isi mai trage si el niste bani in contul personal cu echipa asta. cam asta e explicatia.

    cu 11 ani în urmă (01.11.2012) Raspunde
  • likemike :

    bani
    si apropo de banii statului, sa vezi cand o intra dna-ul peste csm-ul din bucuresti :)

    cu 11 ani în urmă (01.11.2012) Raspunde
  • user12 :

    ADEVAR - jucatori care isi finateaza singuri echipa
    Costin , eu fac parte din aceasta echipa despre care ai spus ca arunca banii in vant.ADEVARAT!
    Dar BANII SUNT PLATITI DE JUCATORI 100% , cotizam toti in mod egal.Ne platim chiria la sala , echipamentele , legitimatiile , inscrierea in comepetitie , mingile , deplasarile , etc.
    TOTI BANII PE CARE II CHELTUIE ACEASTA ECHIPA VIN DIN BUZUNARELE JUCATORILOR.
    Clubul SCM Craiova ne-a ajutat sa ne inscriem sub titulatura sa , doar atat.
    TOT BUGETUL ACESTEI ECHIPE ESTE ASIGURAT DE JUCATORII SAI.
    Ceea ce facem noi are legatura cu pasiunea pentru baschet.
    Acum ca te-am lamurit ASTEPTAM O ERATA , in spiritul jurnalismului corect.
    Daca ai nevoie de alte informatii privind aceasta echipa , contacteaza-ne si te vom informa.

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cunoscatorul :

    da, sigur...
    ...daca totul este platit de jucatori de ce nu v-ati facut o echipa proprie? Nu incepeti cu birocratia si altele ca macane...Altii (Timba, WOPA) au putut, voi nu...

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • user12 :

    Pt ''Cunoscatorul''
    Termenul initial de inscriere era 1 septembrie(dupa ce ne-am inscris noi , termenul s-a prelungit la 1 oct).Hotararea am luat-o in august si nu mai aveam timp pentru a infiinta un club nou , mai ales ca nu avem experienta in acest domeniu.Oricum se poate verifica : aceasta echipa nu primeste nici un leu de la nimeni ( avem toate facturile si chitantele ).De ce credeti ca in Franta , Italia , Spania , exista 4-5 ligi inferioare ??? Nu toti primesc bani de la stat sau de la sponsori.Sunt echipe de ligi inferioare care isi platesc singure cheltuielile.Stiu ca in Romania pare de necrezut , dar sunt si oameni care platesc bani pentru pasiunea lor.Daca vrei sa discutam mai mult pe tema asta lasa-mi date de contct.

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • spectatorul :

    spectatorul
    si atunci daca va autofinantati voi ce rost mai are aceasta competitie doar ca sa spunem ca se face sport in ROMANIA in ce hal au putut aduce tara si implicit sportul

    cu 11 ani în urmă (02.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!