Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa Calotă: „Avem jucători valoroși, totul e să scoatem maximum din potențialul lor”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2018

SCM Timișoara a încheiat cu un bilanț de 2 victorii și 5 înfrângeri prima jumătate a parcursului din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii au cele mai multe eșecuri la mai puțin de 5 puncte, trei la număr. Căpitanul Octavian Popa Calotă a vorbit despre prima parte a sezonului pentru site-ul oficial al echipei.

„Multe lucruri se pot îmbunătăți după prima parte a campionatului. Au existat și momente de ghinion, am fost aproape de a câștiga câteva dintre partidele pierdute, dar nu am reușit să fim superiori adversarilor până la capăt. Au fost unele rezultate dezamăgitoare, chiar dacă nu-mi place să folosesc acest termen, însă sper și cred cu tărie că putem deveni mai buni. Avem jucători valoroși, totul e să scoatem maximum din potențialul lor”, a declarat Octavian Popa Calotă pentru bc-tm.ro.

Fundașul de 34 de ani este la al treilea sezon alături de alb-violeți, cărora li s-a alăturat în 2016. La fel ca în stagiunea precedentă, Popa Calotă este cel mai bun pasator al echipei. În cele 7 partide oficiale jucate de „lei” în campionat, căpitanul are 3,9 pase decisive/meci, adică un total de 27 de assist-uri. Mai are medii de 8,3 puncte, 3,7 recuperări, 1,7 mingi pierdute și 0,9 intercepții în 21 de minute, cu 8,7 eficiență medie.

Veteranul român are mai puține minute pe meci față de sezoanele precedente alături de formația de pe Bega. Reamintim că în acest an se joacă cu regula obligativității unui jucător român pe teren pe toată durata partidei, iar în primele două sferturi este obligatorie prezența unui român sub 23 de ani pe parchet. În stagiunea precedentă jucătorul tânăr trebuia să fie în teren în primul sfert.

Octavian Popa Calotă a avut o medie de 27 de minute în 30 de meciuri din LNBM în 2016-2017, iar în al doilea sezon în alb-violet a jucat 22:19 minute/meci în 35 de partide. Stagiunea 2017-2018 a fost cea mai bună a sa în alb-violet, cu 11,2 puncte/meci, 3,3 recuperări, 3,5 pase decisive și 1,3 intercepții, pentru 11,8 eficiență medie.

Din 2008 încoace, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul federației, „Kevin” a strâns medii între 20:12 minute până la 29:41 de minute în ultimul său sezon alături de CSU Atlassib Sibiu. Cele mai bune cifre le-a avut în stagiunrea 2015-2016, când a înscris 12,7 puncte/meci în 30 de partide din LNBM, cu 4,3 recuperări și 4 pase decisive, 11,4 eficiență medie.

După pauza de naționale, SCM Timișoara își reia meciurile oficiale cu un duel pe propriul teren, cu campioana CSM CSU Oradea. Meciul care deschide returul grupei valorice A se dispută luni 3 decembrie, de la ora 18:00, la sala Constantin Jude.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!