Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ocupantele podiumului LNBF de anul trecut sunt din nou în semifinale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.04.2019

În semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin din acest an s-au calificat trei formații care au jucat și în sezonul precedent în penultimul act: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov. FCC ICIM Arad este singura noutate din primele patru față de sezonul precedent, revenind în semifinale după patru ani. Învinsele din primul tur de play-off continuă pentru locurile 5-8.

CSM Satu Mare a fost prima formație calificată în primele patru din LNBF în acest an, după ce s-a impus cu 3-0 în seria cu ocupanta locului 7 la finalul sezonului regulat, Universitatea Cluj-Napoca. Vicecampioana a câștigat la diferențe cuprinse între 14 și 21 de puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost a doua echipă care și-a asigurat prezența în penultimul act după ce a bătut la scor în toate cele trei partide pe CSU CSM Oradea (venită din a doua grupă valorică, doar cu tinere în lot). Campioana a trecut de sută de fiecare dată, având ecarturi între 77 și 94 de puncte.

FCC ICIM Arad a revenit în semifinalele campionatului după ce în precedentele trei sezoane nu a reușit să treacă de primul tur de play-off. În această ediție galben-albastrele s-au impus cu 3-0 în fața rivalei CSM Târgoviște, în duelul locurilor 4 și 5. Cel mai strâns meci s-a încheiat la 4 puncte, iar al doilea, la 19. În ultimul joc oaspetele au revenit de la -21 și au încheiat seria în minimum de meciuri.

Olimpia CSU Brașov a început mai târziu lupta pentru semifinale cu Phoenix Știința Constanța (locurile 3 și 6). Brașovencele au câștigat cu 3-1, fiind singura serie din primul tur de play-off care s-a prelungit. Constănțencele au fost singurele mai slab plasate în sezonul regulat care s-au impus pe terenul adversarelor mai bine clasate, cu trei puncte. Formația de sub Tâmpa a câștigat la diferențe între 9 și 14 puncte următoarele trei jocuri.

Astfel, ocupantele podiumului din sezonul precedent s-au calificat din nou în penultimul act. FCC ICIM Arad revine între primele patru, de unde a căzut Universitatea Cluj, finalista de acum două ediții și învinsa din finala mică de anul trecut.

Semifinalele LNBF ediția 2018-2019:

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (locul 1 în sezonul regulat) vs FCC ICIM Arad (locul 4)

CSM Satu Mare (locul 2) vs Olimpia CSU Brașov (locul 3)

În semifinale se joacă tot după sistemul 3 din 5 partide, cu primele două găzduite de formațiile mai bine plasate la finalul sezonului regulat, în 23 și 25 aprilie. Primul meci de pe terenul formațiilor mai slab clasate va avea loc în 30 aprilie, iar dacă va fi nevoie de jocul 4, va fi în 2 mai. În cazul în care se va ajunge la joc decisiv, acesta se va disputa în 5 mai, găzduit de echipele mai bine plasate. CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov s-au întâlnit și în ediția precedentă în penultimul act și sătmărencele au trecut mai departe cu 2-0.

Învinsele din primul tur de play-off continuă lupta pentru locurile 5-8. Aceste dueluri se dispută în sistemul 2 din 3 jocuri, cu primul pe terenul echipei mai bine clasate.

Phoenix Știința Constanța (locul 6) vs CS Universitatea Cluj (locul 7)

CSM Târgoviște (locul 5) vs CSU CSM Oradea (a 8-a intrată în play-off)

Meciul de la Constanța va fi în 22 aprilie, iar cel de la Târgoviște, în 24 aprilie. În 24 aprilie începe și al doilea turneu pentru locurile 9-13, la Sala Agronomia din București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!