Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial: Alhaji Mohammed, noul jucător al U-BT Cluj-Napoca

Valentin Todea

Valentin Todea
21.02.2019

U-Banca Transilvania l-a transferat pe Alhaji Mohammed, jucătorul în vârstă de 37 de ani care a mai jucat în România pentru Asesoft Ploiești și BC Mureș Târgu Mureș.

 


UPDATE, ora 18:00 Alhaji Mohamed a fost anunțat oficial de clubul clujean, prin intermediul site-ului oficial al clubului

 

 


 

Baschetbalistul sosește la echipa clujeană după ce a evoluat în acest sezon pentru ADA Blois Basket, în liga a doua din Franța. Anunțul a fost făcut de către U-BT prin intermediul paginii de Instagram și a celei de Facebook, cu o fotografie care invita fanii să ghicească noua achiziție a echipei, chipul jucătorului fiind acoperit.

Alhaji Mohammed a cucerit campionatul românesc în două rânduri alături de Asesoft, în 2013 și 2014, și a disputat finala Ligii Naționale în echipamentul grupării mureșene în ediția 2015-2016. Fundașul a plecat de la BC Mureș la jumătatea stagiunii 2016-2017, pe care a terminat-o din postura de campion al Ungariei cu Alba Fehervar, unde a continuat până la finalul sezonului trecut.

Jucătorul ce deține dublă cetățenie, ghaneză și americană, a disputat până acum 105 partide în campionatul țării noastre, înregistrând medii de 16.5 puncte, 4.5 recuperări, 3.2 pase decisive în 31:16 minute petrecute în medie pe parchet.

Gruparea de pe malul Someșului suplinește astfel absența lui Stanimir Marinov, care ar putea rata restul sezonului din cauza unei accidentări.

*Foto: Csaba Toth
15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    fain jucator
    facea ravagii si in perioada Asesoft si Mures. Sa vedem ce mai poate la 37 de ani...

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    foarte buna mutare..
    un jucator cu calitati deosebite, bun cunoscator al campionatului nostru, cu mentalitate de invingator, cu trofee castigate in cariera..

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Interesant
    Un jucător cu multe calități, dar pentru noi e bun acest transfer doar pentru o perioadă scurtă. Ar fi frumos să înceapă să se gândească cineva și viitor, și să începem să formăm un nucleu la echipă pe o perioadă mai lungă , nu doar de moment . Eu sper să nu se facă aceleași greșeli pe care s-au mai făcut după ce am luat titlul în 2011 și ulterior în 2017 , și aici mă refer la ce s-au urmat. Mai ales după acel titlul din 2011 în care a venit o perioadă mare de mediocritate in jocul nostru și la transferuri. Una peste alta e un jucător plăcut de urmărit cu calități foarte bune. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    mutare
    Interesant transferul. Bun, experimentat, dar are 37. Acum m-o intreb cum e sa joace KD cu el in aceeasi echipa.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    inlocutitorul lui Marinov
    Daca mai aducem un 4, sincer nu cred ca o sa joace foarte mult avand in vedere ca ar fi 7 straini in lot. Cred ca Dorsey e prima optiune pe 1, iar Mohammed nu e un PG ci mai degraba e un 2 care duce mingea cu lejeritate in celalalt teren, iar pentru astfel de situatii ii mai avem pe Kuti, KD sau Rasic.
    Sper totusi sa ne ajute cu experienta lui. Asa cum a zis si stundetU, ramane de vazut ce mai poate sa faca la varsta asta.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      din ce mi amintesc
      e mai mult decat un 2. E un 1+2+3 :))
      face cam ce face si KD, poate cu un plus pe aruncarile de 3pct si un minus pe aparare. Buna intrebarea legata de cum vor colabora Alhaji si KD. Ori isi impart minutele, ori il joaca pe Alhaji mai pe poz 1 si KD ramane sa faca ce stie mai bine, oricum nu sa duca mingea. Kuti n-a mai dus mingea de o gramada de timp. Doar Rasic ar fi un 2-3 posibil inlocuitor de 1. In ipoteza in care Marinov nu-si revine, Alhaji si Dorsey isi impart minute pe poz 1. Eu asa vad.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Poate ca e un 1+2+3 :))
      Oricum ceea ce e clar e ca nu e un clasic 1. Asa cum zice @trancer, mi se pare ca profilul lui nu acopera lipsa lui Marinov.
      "In ipoteza in care Marinov nu-si revine, Alhaji si Dorsey isi impart minute pe poz 1. Eu asa vad."
      1. Daca Marinov isi revine, de ce sa il aduci pe Alhaji? Presupunand ca mai aducem un 4 (care cu siguranta e strain) ar fi deja 8 straini in lot. Ce sa faci cu atatia? Cum imparti minutele intre jucatori? Se renunta la vreun jucator?
      2. Daca Marinov nu isi revine, consider ca Alhaji ar fi al 7-lea strain. Consider ca e mult mai mare nevoie de un pivot decat un jucator de profilul lui Mohammed. Din motivul asta am zis ca eu cred ca nu o sa prinda enorm de multe minute. (daca cumva nu ma incurc eu, pe foaia de joc poti sa treci max 6 straini)

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Eu personal nu m-aș fi așteptat la un astfel de profil. Sincer. Jucătorul are calități deosebite, insa pe lângă vârstă lui ma întreb dacă poate acoperi golul lăsat de Marinov. Sa vedem poziția 4, acolo arde mai tare.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      Da, si mie mi se pare o miscare surprinzatoare. Sunt curios care e rationamentul din spate.
      Sunt perfect de acord cu pozitia 4. Acolo e nevoie de cineva bun, un pivot constant si cu impact in joc.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    Raspunde
  • 76ers :

    ...
    Cu tot respectul pentru U-BT si Haji, mi se pare o mutare proasta spre foarte proasta. Chiar nu inteleg acest transfer avand in vedere ca omul are 37 de ani, dupa sezonul 2016-2017 a inceput sa nu mai fie acelasi jucator prin urmare vine de la o echipa din liga a2a franceza unde in mare parte a fost rezerva. Ai deja in echipa un jucator care poate face exact aceleasi lucruri pe teren, chiar mult mai bine(Dykes). Mai mult, a aparut o stire cum ca Marinov s-ar putea sa lipseasca tot sezonul mi se pare si mai ciudat acest transfer.
    Acum poate gresesc eu si U-BT vrea sa ocupe un loc de strain pentru un om care sa ii ajute de pe banca, cu experienta in campionatul nostru si sa care sa le marcheze 8-10 puncte pe meci.
    Ultima data l-am vazut in sezonul 2017-2018 jucand la Alba Fehervar in Fiba Europe Cup si parea cam depasit de situatie, sunt curios cum se va descurca la U-BT si rolul lui in echipa.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Daca e adevarat
      merg pe mina ta, intr-adevar o mutare cel putin ciudata, avind in vedere ca , daca nu ma insel, trebuie platita o taxa de vreo 10.000 euro pentru jucator peste 35 de ani. Cine stie, poate vine sa joace pe o maslina si-o atentie ...

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    😂
    Asta da.Vechitura.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Inca nu e confirmat
    Pe site nu apare nimic, e doar o specula pe facebook. Pana si totalbaschet are titlul cu semnul intrebarii. Nu inteleg de ce continul e descris zici ca e confirmat.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      ovidiu89
      Verifica pagina oficiala de instagram a U-BT-ului, apoi cauta-l pe google pe Alhaji Mohammed.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    :)
    Ce ma mai plangeam eu (si poate altii) de lipsa jocului de echipa, de prea multe rezolvari individuale, acum sa vedem.

    cu 5 ani în urmă (22.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!