Stiri

Oficialii lui Olympiacos se vor întâlni miercuri cu reprezentanții ABA

David Istrate

David Istrate
09.04.2019

În urmă cu aproximativ o lună, s-a vehiculat pentru prima oară ideea că Olympiacos ia în calcul părăsirea campionatului grec și intrarea în liga ABA. Chiar dacă de atunci nu s-a mai discutat despre acest subiect, se pare că oficialii formației antrenate de David Blatt urmează să aibă o întâlnire cu cei ai Ligii Adriatice.

Toată această discuție a pornit de la rivalitatea dintre Panathinaikos și Olympiacos, cele mai bune formații din Grecia. Acestea s-au confruntat în semifinala Cupei Greciei și la pauza acelei întâlniri, când echipa condusă de Rick Pitino avea un avantaj de 15 puncte, cei de la Olympiacos au decis să nu mai revină pe teren. A urmat un adevărat război între conducerile celor două cluburi și nici măcar acum, la mai bine de două luni, spiritele nu s-au calmat.

Christos Stavropoulos și Dimitris Giannakopoulos au continuat să se atace unul pe celălalt în presă, în timp ce eforturile federației de a-i împăcat au fost în zadar. Olympiacos a cerut arbitri străini la jocurile din competițiile interne și a refuzat să intre la încă un derbi cu Panathinaikos, fiind depunctată în două rânduri. Ministrul Sportului din Grecia s-a întâlnit cu oficialii celor două formații, însă discuția nu a decurs foarte bine, ba mai mult a dăunat.

Cei de la Panathinaikos au continuat să își șicaneze rivalii spunând că vor merge și ei în Liga ABA doar de dragul de a juca împotriva celor de la Olympiacos. Cu toate acestea, Christos Stavropoulos nu a renunțat la idee și conform eurohoops.com, acesta urmează să se întâlnească miercuri, 10 aprilie), cu cei aflați în conducerea Ligii Adriatice. Aceștia urmează să le comunice structura organizațională celor de la Olympiacos, care apoi vor comunica decizia. În cazul în care grecii vor dori să se mute în liga ABA, oficialii acesteia se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a se decide dacă o acceptă.

Este de menționat faptul că echipa care câștigă Liga Adriatică este calificată automat în Euroligă. Cu toate acestea, datorită faptului că Olympiacos are un contract cu această competiție europeană, în eventualitatea în care ar câștiga titlul ABA, echipa de pe locul secund ar merge în Euroligă.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!