Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficialii meciului Energia - Oradea, sancționați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.03.2015

După ce jucătorii care au participat la altercația din finalul partidei Energia Târgu Jiu vs. CSM-U Oradea au fost suspendați, respectiv avertizați, acum a venit rândul oficialilor și arbitrilor acestui duel să fie sancționați. 

Federația Română de Baschet a anunțat prin intermediul site-ului oficial sancțiunile dictate de Colegiul Central al Arbitrilor și de Comisia de Comisari, pe care le redăm și noi în cele ce urmează:

-Arbitrul Stoica Ciprian – suspendare 2 etape, conform Anexa RABR, Art C, pct B: „neaplicarea prevederilor Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet împotriva componenților echipelor care au un comportament incorect și se fac vinovați de lipsă de sportivitate”.

-Arbitrul Podar Bogdan - suspendare 2 etape, conform Anexa RABR, Art C, pct B: „neaplicarea prevederilor Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet împotriva componențlor echipelor care au un comportament incorect și se fac vinovați de lipsa de sportivitate”.

-Arbitrul Prișcă Cosmin – avertisment, conform Anexa RABR, Art A, pct I: „alte abateri de la prevederile regulamentare, decât acelea pentru care s-au prevăzut sancțiuni mai aspre în prezenta anexă”.

-Scorerul jocului, Răuț Laurențiu – suspendare 2 etape, conform Anexa RABR, Art C, pct E: „greșeli în completarea foii oficiale de arbitraj, în cronometrarea timpului de joc sau a regulii de 24 de secunde, comise de oficiali delegați, dar care nu au influențat rezultatul final”.

-Totodată, referitor la acelasi meci, Comisia de Comisari a hotărât sancționarea comisarului partidei, domnul Ion Olaru, cu suspendare 2 etape.

Reamintim faptul că, în urma incidentelor din meciul disputat în data de 22 noiembrie, baschetbaliștii Andreas Glyniadakis, Mladen Pantic și Vujadin Subotic au primit o etapă de suspendare fiecare, în timp ce jucătorii Rareș Pașca și Aleksandar Vlahovic au fost avertizați.

Video. Incidentele care au dus la această serie de sancțiuni:

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Stoica
    Acest arbitru merita sanctiunea. Cred eu ca pentru cate meciuri a stricat, mai multe etape nu stricau.

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad2733 :

    Podar
    Acest "domn" este si mai murdar.Salutam sanctiunile, sper ca CCA sa-si faca treaba si mai departe.

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    D-le scriitor,
    Sau mai batut si-n 22 noiembrie sau e vorba de 22 februarie,alt an alta luna.)))

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Nu-mi mai dati emotii!!!
    Frumos e ce faceti voi? :) M-ati speriat degeaba... Credeam ca au sanctionat-o pe fabiana, ca tot apare in poza. Altfel nu deschideam articolul. Si, cand colo, citesc si rasuflu usurat. Ea nu e pe lista

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      martie
      suferi de imaginatie, ti-amintesc ca ne aflam in luna martie!

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      noiembrie
      Mira, sa stii ca Fabiana mi-e simpatico si-n noiembrie :)

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!