Stiri

Ogunbowale aduce titlul la Notre Dame cu un coș "miraculos"

Eduard Popa

Eduard Popa
02.04.2018

finala ncaa women 2018

Notre Dame a câștigat dramatic în fața celor de la Mississippi State, în finala competiției feminine NCAA. Scorul final, 61-58, a fost stabilit de Arike Ogunbowale la ultima aruncare a meciului. Pentru Mississippi State este a doua finală consecutivă pierdută în NCAA.

Notre Dame a început mai bine meciul și conducea cu 8-2 după 3 minute, dar adversarele au reintrat în joc și au câștigat primul sfert cu 17-14. Al doilea sfert a fost unul teribil pentru Notre Dame. Singura reușită a venit de la Jessica Shepard, cu un and-one. Astfel, Mississippi a câștigat a doua perioadă cu 13-3 și intra la pauză cu un avantaj de 13 puncte, scor 30-17.

Sfertul trei a semnat revenirea celor de la Notre Dame, care au câștigat perioada cu 24-11 și au dus scorul la 41-41. Cu două minute rămase de jucat, Mississippi State conducea cu 5 puncte, după reușita de 3 puncte a lui Roshunda Johnson. ND a intrat însă în joc, cu un coș de 3 al Marinei Mobrey, a egalat prin Jackie Young și a dat lovitura la ultimul atac. Aceeași Arike Ogunbowale, care dusese Notre Dame în finală, a reușit un coș de trei "miraculos" după cum l-a caracterizat antrenoarea Muffett McGraw, la buzzer beater, și a adus titlul după o pauză de 17 ani pentru echipa care a avut patru accidentări grave în acest sezon. Practic Notre Dame a stabilit un nou record într-o finală de NCAA revenind de la cea mai mare diferență de scor, înregistrată în istoria competiției, pentru a câștiga meciul.

Jessica Shepard a reușit 19 puncte și Arike Ogunbowale 18 pentru câștigătoare, în timp ce de la finaliști Victoria Vivians a avut 21 de puncte cu 9 recuperări și Teaira McCowan a strâns 18 puncte și 17 recuperări.

Video cu aruncarea câștigătoare:

La succesul Universității din Notre Dame a contribuit parțialul de 8-0 în ultimele două minute, alimentat cu cele două coșuri de trei puncte, singurele din întreaga partidă. Pentru prestația sa de la Columbus, Arike Ogunbowale a fost răsplătită cu premiul de MVP al competiției. Ogunbowale a fost colegă de echipă cu Sabrina Ionescu la naționala Statelor Unite ale Americii, în cadrul Campionatul Mondial U17 din 2014 organizat de Cehia, unde a câștigat medalia de aur. 

Kobe Bryant și arătat susținerea față de Ogunbowale după câștigarea titlului NCAA.

*foto: facebook fansided

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!