Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Braşov, încă un pas important spre play-off

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
12.02.2014

LNBF

72 - 63

12-19; 21-21; 20-11; 19-12  
10 - 7 Statistică 7 - 11

 

Vineri după-amiază în Sala Sporturilor din Braşov, echipa gazdă Olimpia a reuşit o importantă victorie împotriva unei contracandidate directe la accederea în playoff, BCM Danzio Timişoara.

După un început de partidă echilibrat (7-7 la jumătatea sfertului inaugural), Marta Fodor iese la rampă şi distanţează echipa din Banat la 4 puncte după un coş cu fault şi liberă transformată iar Vedrana Kecojevic închide sfertul de la semidistanţă (12-19).

Sfertul secund este mai echilibrat dar tot oaspetele conduc ostilităţile şi se distanţează la 14 puncte după reuşita Biljanei Pesovic (14-28). Carla Bartee dă semnalul revenirii şi ajutată de Zdenka Kovacevic reuşeşte să egaleze la 31. Jucătoarele antrenate de Dan Ionescu se trezesc din amorţire şi se distanţează din nou înainte de pauză mare: 33 - 40 după coşul de 3 puncte reuşit de Tunde Kilin.

Pauza este un sfetnic bun pentru braşovence care continuă cursa de urmărire şi cu toată opoziţia oferită de Pesovic şi Kilin, gazdele egalează la 51 prin Vladinka Erak. Pe finalul sfertului Zdenka Kovacevic readuce Brasovul în avantaj şi ultimele 10 minute aveau să decidă învingătoarea.

Echipa care a rezistat mai bine presiunii a fost cea condusă de Dan Calancea care a reuşit să gestioneze mai bine finalul de meci. Timp de 3 minute violetele au ţinut aproape de gazde dar apoi echilibrul s-a rupt şi braşovencele reuşesc să înscrie 13 puncte fără răspuns (70-56). Tunde Kilin scutură plasa de la distanţă când erau mai puţin de 2 minute de joc dar este deja prea târziu şi Timisoarei îi rămâne doar onoarea de a închide tabela prin Adina Stoedin (72-63).

Principalele marcatoare: Biljana Pesovic (23 puncte, 5 recuperări, 4 intercepţii), Tunde Kilin (11 puncte, 5 pase decisive şi câte 4 recuperări şi intercepţii), Marta Fodor (11 puncte) pentru timişorence respectiv Carla Bartee (22 puncte, 21 recuperări, 5 pase decisive), Zdenka Kovacevic (23 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepţii) şi Vladina Erak (11 puncte şi 4 recuperări) pentru învingătoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!