Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov și CSU Alba Iulia deschid miercuri etapa a 4-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.10.2017

Ashley Morrissette a schimbat tabăra de la amicalele de luna trecută, trecând la CSU Alba Iulia

După ce în etapa trecută din campionat au jucat în ultimele partide, sâmbătă, Olimpia Brașov și CSU Alba Iulia deschid etapa a 4-a. Meciul dintre cele două a fost devansat pentru miercuri, de la ora 18. Va fi un dublu duel între formațiile alb-albastre care se vor întâlni și joi, dar în Liga Europei Centrale.

Din 2009 până acum au fost 18 întâlniri directe oficiale între cele două echipe, cu 16 victorii în dreptul albaiuliencelor. Ultimele patru partide directe au avut loc în sezonul 2015-2016. Atunci brașovencele au obținut cele două victorii în sezonul regulat. Au fost atunci destule tensiuni între oficialii celor două echipe. În semifinale au fost alte două întâlniri, adjudcate de CSU Alba Iulia. Dintre jucătoarele care au evoluat în acele semifinale, Pesovic, Irimia și Fodor sunt și acum la cele două echipe.

Olimpia Brașov a pierdut sâmbătă prima partidă oficială în actualul sezon, după două victorii în primele două etape. A fost un coș de trei puncte reușit de Bartee în ultima secundă, iar gazdele de la CSBT Alexandria s-au impus cu 72-71.

Jucătoarele de la CSU Alba Iulia și-au ridicat moralul după ce au obținut, etapa trecută, prima victorie în Liga Națională după revenirea din vară. A fost 80-64 pe propriul teren cu UPM BC Sirius Târgu Mureș, o altă echipă care venea după două victorii.

Cele două formații au jucat două amicale în presezon, la Alba Iulia. Brașovencele s-au impus în ambele partide, cu 83-56 și 71-62. În mai puțin de o lună, cele două echipe au făcut câteva schimbări. La Olimpia a venit Handford. La CSU s-a schimbat antrenorul și două jucătoare.

Ashley Morrissette, fundașul oaspetelor de mâine, va înfrunta echipa cu care a făcut pregătirea în vară, dar care a renunțat la ea. Noua achiziție a celor de la CSU Alba Iulia a avut un debut foarte bun, contribuind cu 20 de puncte la primul succes obținut de Manuel Rodriguez din postura de antrenor al echipei.

Meciul de campionat este programat miercuri de la ora 18 la sala D.P. Colibași. Joi, de la aceeași oră, se joacă partida din Liga Europei Centrale. 

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!