Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov a câștigat la Arad grație jocului combinativ cu oamenii mari

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.10.2017

ICIM Arad-Olimpia Brasov

Olimpia Brașov s-a impus în meciul din prima etapă jucat în deplasare la Arad. A fost 80-94, pe sferturi: 20-23, 15-26,22-18,23-27. Olimpicele au făcut diferența în special prin combinațiile sub panou și cu punctele venite după recuperări ofensive. Gazdele au condus cu 5-0 în debutul partidei, dar brașovencele au preluat conducerea și s-au distanțat la un ecart maxim de 17 lungimi spre finalul meciului.

La FCC ICIM CSB Arad a lipsit căpitanul Hadzovic care a avut probleme la genunchi și la meciurile de cupă. Gazdele au început partida în formula Mercea, Montgomery, Tavic, Vernet și Ciotir. La oaspete au fost în 5-ul de start Pesovic, Dănălache, Irimia, Durett și Higgins. Ciotir și Dănălache, foste coechipiere la Iași, au fost cele două jucătoare sub 22 de ani care au jucat în primele zece minute.

Montgomery a marcat primele două puncte după ce Tavic a reușit să păstreze spectaculos mingea în teren. Brașovencele se apărau în zonă, iar Mercea a punctat de la distanță pentru 5-0. Durrett a înscris primele puncte ale oaspetelor, din spațiul de trei secunde. În debutul partidei arădencele au fost mai prezente la recuperarea ofensivă. După liberele ratate de Higgins au urmat reușite de la distanță semnate de Dănălache, Ciotir și Montgomery. Arădencele s-au distanțat la 13-5, cea mai mare diferență la care au condus.

S-a trecut la jocul pe contre, iar Ciotir, tânăra sub 22 de ani de la ICIM, a ajuns la 4 faulturi. 17-12 și brașovencele au ieșit la pressing pe repunerea adversă de sub coș. Pesovic strângea ecartul la un punct după steal finalizat cu contră. Time-out Bogdan Bulj, gazdele se duceau la trei puncte, dar oaspetele au reușit să preia conducerea pentru prima dată la 19-20. 20-23 a fost scorul primei pauze după ce galben-albastrele au pierdut atacul cu turnover de 24 de secunde.

Din sfertul doi nu a mai fost obligatorie prezența jucătoarei sub 22 de ani, fiind obligatorie doar prezența unei românce pe teren, fără limită de vârstă. Mercea, Nagy, Tavic, Montgomery și Wingate au început a doua perioadă la gazde. Olimpia a răspuns cu Pesovic, Irimia, Higgins, Handford și Durett. Galben-albastrele au ratat foarte multe aruncări de 3, în timp ce brașovencele punctau constant și s-au distanțat la 24-33. Arădencele au trecut la apărarea în zonă, iar ecartul a ajuns la 10 lungimi. Alb-albastrele au continuat să domine cu combinațiile sub panou și puncte ușoare din 3 secunde. Fundașii brașoveni au trecut în destul de multe rânduri în duelul 1 la 1. La pauza mare scorul era 35-49 și Higgins avea double-double cu 10 puncte și 11 recuperări.

La reluare Bulj a cerut pressing pe tot terenul. Pesovic a pătruns și a înscris, iar gazdele au replicat cu Wingate și Nagy și s-au apropiat la 41-51. A fost rândul antrenorului brașovean să ceară timp de odihnă. Wingate s-a complicat la o finalizare simplă și a ratat, iar Durett a punctat la coșul celălalt. Diferența a crescut la 15 puncte și gazdele au cerut time-out. După acesta Olimpia a ieșit la pressing pe tot terenul. FCC ICIM a reușit 10 puncte la rând, 51-55, folosind arma contraatacului și oamenii mari. Higgins ajungea la 4 faulturi. Au fost momente cu o apărare mai eficientă a gazdelor. Tavic a fost retrasă pe bancă, la odihnă, iar oaspetele au profitat. Au fost 8 puncte la rând ale brașovencelor  și la ultima pauză scorul era 57-67.

Elevele lui Dan Calancea au reușit să taxeze greșelile adverse și s-au distanțat la 61-74 după trița lui Pesovic. Tavic a răspuns de la distanță, dar brașovencele au mărit ecartul din nou. Deși arădencele au jucat deja două partide oficiale, au avut probleme în atac, cu jucătoare care aproape s-au călcat în picioare la scheme. Cel mai mare ecart s-a înregistrat la 70-87. Pe final oaspetele au rulat întreg lotul și foarte tânăra Anamaria Pop a debutat în Liga Națională. Pe final s-a jucat deschis și s-a încheiat 80-94.

Brașovencele au înscris 54 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 20 mai mult ca adversarele. Diferența s-a făcut și la punctele înscrise după recuperări ofensive: 21 în dreptul oaspetelor și 10 la gazde.

Portia Durett a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 25 de puncte, cu 29 la eficiență. Pentru Olimpia au mai înscris: Pesovic 17 puncte, Irimia 16 și Higgins 12 (double-double cu 13 recuperări). Brandi Wingate a înscris cel mai mult din formația gazdă, 20 de puncte. De la ICIM s-au mai remarcat: Tavic cu 15 puncte, Nagy cu 14 și Mercea cu 10 puncte.

Pentru arădence urmează o vizită la campioana Sepsi, în timp ce brașovencele joacă acasă în etapa a 2-a cu Phoenix Galați. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!