Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov a câștigat la Târgu Mureș după un meci cu foarte multe ratări

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.10.2017

Olimpia Brașov s-a impus pe terenul celor de la UPM BC Sirius Târgu Mureș după un meci în care ambele echipe au ratat foarte mult din acțiune. A fost 65-79, pe sferturi 22-19, 11-16, 24-18, 8-26. Ambele formații au avut ceva probleme medicale. Cele două echipe și-au împărțit perioadele în care s-au aflat la conducere, fiind destule minute fără coșuri înscrise.

Ionel Brustur a început partida cu Pop, Mitov, Robinson, Lawrence și Beldian. Dan Calancea a răspuns cu Irimia, Kazlauskaite, Handford, Al Ash Hab și Higgins. Brașovencele au reușit 6 puncte la rând în debutul meciului, iar Lawrence a marcat primele patru puncte ale gazdelor. Irimia și Handford au dus scorul la 4-10. Robinson a înscris cinci puncte la rând și și-a apropiat formația la 11-12. Irimia a răspuns cu o reușită de după semicerc,iar Handford a dus scorul la 13-19 după două lay-up-uri reușite. Ambele echipe au avut momente când au uitat de blocajul defensiv, Meszaros a înscris după recuperare ofensivă și Robinson a dus formația gazdă pentru prima dată în avantaj, 20-19 la intrarea în minutul 10. La prima pauză scorul a fost 22-19. Oaspetele au avut procentaje modeste la aruncările din acțiune în primul sfert, 6 din 23, față de 10 din 20 cât au avut mureșencele.

Robinson a marcat primele două puncte ale sfertului secund. Au urmat două minute fără coșuri, în care s-a jucat pe contre, cu multe ratări de ambele părți.Williams și Lawrence au dus scorul la 27-19, iar Kazlauskaite a înscris de la linia de fault primele puncte ale Olimpiei în acest sfert, după aproape trei minute și jumătate. Brașovencele au revenit la un punct după trița lui Irimia și contra reușită de Handford, 29-28 și gazdele cereau time-out.

Au fost momente cu apărări destul de permisive, cu șuturi necontestate, airball-uri de ambele părți, dar și ratări din apropierea inelului, pe contraatac. Oaspetele nu au găsit drumul spre coș timp de trei minute, iar Sirius conducea cu 35-30. Olimpia a trecut la apărarea în zonă și Handford a egalat la 33, din contraatacuri, după trei minute când mureșencele nu au marcat. Durrett a stabilit scorul la jumătatea partidei, 33-35, după o altă finalizare rapidă.

Au fost foarte multe ratări în prima repriză, cu gazdele având 20 de aruncări ce nu și-au atins ținta (din 35), iar oaspetele 11 (din 41). Acestea au intrat la conducere, la pauza mare, grație celor 11 libere transformate, cu opt mai mult ca adversarele. Ambele echipe au stat prost la aruncările de la distanță, cu 0/7 Sirius și 2/12 Olimpia.

Gazdele au egalat la 35 și 37, iar Mitov a reușit prima triță a celor de la Sirius, prin care a dus scorul la 42-37 în minutul 23. A fost 48-41 în urma pătrunderii lui Robinson și ambele echipe pierdeau atac după atac, cu pase greșite și ratări. Higgins a oprit seceta din atacul oaspetelor după două minute și jumătate, iar Pop a răspuns cu o triță prin care făcea 51-43. Olimpia s-a apropiat la 51-47. Brașovencele își dominau adversarele în spațiul de trei secunde, în timp ce mureșencele răspundeau cu pătrunderi. 57-53 a fost scorul la ultima pauză.

Handford și Durrett au egalat la 57 după un minut din sfertul patru, iar Olimpia revenea în avantaj după o pătrundere finalizată de Handford, 57-59. Gazdele au înscris primul punct în această perioadă de joc de la linia de fault, dar au avut de așteptat pentru primul coș din acțiune. Handford a continuat să pătrundă și a dus scorul la 58-63 în minutul 33. Ecartul a crescut la 7 lungimi pentru oaspete și a fost rândul mureșencelor să treacă la apărarea în zonă. Mitov a marcat primul coș din acțiune a lui Sirius aproape de jumătatea sfertului.

Durrett și Handford duceau scorul la 61-71. Cele două aveau împreună 18 puncte în șase minute și jumătate scurse din aceaastă perioadă de joc. Williams a înscris din spațiul de trei secunde în două rânduri, dar oaspetele au răspuns prin reușite de la semidistanță și s-au dus la 12 puncte în față, 65-77 cu 100 de secunde înainte de final. Moraru a reușit ultimele coșuri ale partidei care s-a încheiat cu scorul de 65-79. Olimpia Brașov a obținut a treia victorie din această ediție de campionat, în timp ce Sirius are trei înfrângeri la rând.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte la care a adăugat 6 recuperări, 2 pase decisive și 5 intercepții. De la oaspete ambele jucătoarele de sub panou au încheiat în double-double: Durrett cu 17 puncte și 13 recuperări, iar Higgins cu 15 puncte și 15 recuperări.

Angel Robinson a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 24 de puncte la care a adăugat 9 recuperări și 7 pase decisive. Au secondat-o Williams cu 14 puncte și Lawrence cu 12 puncte și 7 recuperări.

A fost un meci cu foarte multe ratări. Sirius a înscris 28 de aruncări din acțiune din 66 (42%), cu 25 din 52 de două puncte și 3/14 de la distanță. Olimpia Brașov a marcat 31 de coșuri din acțiune din 81 de încercări (38%), cu 29/64 la aruncările de la semidistanță și 2/17 de afară. Scorul la recuperări a fost 39-53. Oaspetele au marcat 15 libere, cu 9 mai mult ca mureșencele. Diferența s-a făcut la puncte înscrise după greșelile adverse, cu 18 în dreptul brașovencelor și 5 la gazde.

Liga Națională se întrerupe după această etapă pentru meciurile naționalelor. Campionatul se reia cu etapa a 6-a, programată pe 19 noiembrie. Atunci Sirius va juca la Sfântu Gheorghe, iar Olimpia, la Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!