Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov obține o victorie importantă în deplasare

Eduard Popa

Eduard Popa
06.01.2018

csu alba iulia olimpia brasov

CST Olimpia Brașov reușește o victorie importantă în deplasare pe terenul celor de la CSU Alba Iulia, scor 70-66, într-o partidă care contează pentru etapa a XIII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

CSU Alba Iulia a început meciul în formula Fodor, Fleșer, Fleming, January și Radovic. De partea cealaltă, Dan Calancea a ales să înceapă partida în formula Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Higgins și Handford.

CSU Alba Iulia a pus primele cinci puncte pe tabelă, dar oaspetele au revenit pe tabelă cu un run de 10-3 cu Handford în prim plan, scor 10-8. Gazdele au replicat la rândul lor cu parțial tot de 10-3, grație în special lui Marta Fodor, iar Pesovic a pus ultimele puncte pe tabelă pentru Brașov în primul sfert, scor 18-16 pentru Alba Iulia. Al doilea sfert a aparținut însă total oaspetelor. Brașovencele au pornit perioada cu un parțial de 16-3, grație în mod special lui Pesovic, iar Kazlauskaite a dus diferența la 15 puncte, scor 39-24. Fodor a pus însă ultimele trei puncte ale reprizei și elevele lui Rodrigues au intrat la pauză cu un dezavantaj de 12 puncte, 39-27.

CSU Alba Iulia a ajuns la șase puncte în debutul celei de-a doua reprize, scor 43-37 dar brașovencele au replicat prin Handford, Kazlauskaite și Pesovic și au pus 14 puncte în față la sfârșitul sfertului al treilea, scor 55-41. Părea că oaspetele au meciul sub control iar după cinci minute conduceau cu 10 puncte, 63-53. Finalul meciului a aparținut gazdelor care după coșul lui January au ajuns la minus 4, scor 65-61. Dumitrache și Kazlauskaite au pus repede 5 puncte pe tabelă și aveau plus nouă cu 1:40 rămas de jucat, scor 70-61. Morrissette a pus ultimele cinci puncte pe tabelă, dar albaiuliencele nu au putut duce la capăt revenirea și au pierdut meciul, scor 70-66.

Biljana Pesovic a reușit 21 de puncte, 6 pase decisive și 6 recuperări pentru Olimpia Brașov. Aiyylah Handford a reușit 17 pct cu 7 pase decisive, în timp ce Kristina Higgins a reușit un meci uriaș, cu 16 puncte și 23 de recuperări, +40 la eficiență. De partea cealaltă s-au remarcat Jessica January cu 19 puncte, Alison Morrissette cu 17 puncte și Marta Fodor, care a înscris 15 puncte.

Olimpia Brașov obține astfel a cincea victorie în zece partide, în timp ce CSU Alba Iulia ajunge la un palmares de 6-6. Etapa viitoare CSU Alba Iulia va avea o sarcină extrem de dificilă pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce Olimpia CSU Brașov va primi replica celor de la Sirius Târgu Mureș. Înainte de acest meci însă, cele două echipe se vor confrunta din nou duminică, de la ora 13:00, în Liga CEWL.

*foto: Ziarul Unirea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!