Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov s-a întărit cu un fundaș draftat în WNBA înainte de startul LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2017

Aliyyah Handford

Olimpia Brașov a început pregătirea cu un alt fundaș de peste ocean, Ashley Morrissette. Aceasta nu a convins în amicale, astfel că formația brașoveană i-a căutat înlocuitor înainte de startul Ligii Naționale. Aliyyah Handford s-a alăturat clubului de sub Tâmpa cu câteva zile înaintea primului meci, dar mișcarea nu a fost prezentată public.

Noua jucătoare de la Olimpia este fundaș, are 23 de ani și 1,75 înălțime. Handford a evoluat în NCAA pentru  St. John’s University. A înscris peste 2000 de puncte în cele patru sezoane (2012-2016), primind diverse distincții individuale. Aceasta a fost draftată de Conneticut Sun în WNBA în 2016, în a treia rundă, ca a 27-a opțiune per total.

Prima experiență europeană a fost în Polonia la AZS UMCS Lublin. A avut medii de 11,8 puncte/meci, 4,8 recuperări și 3,2 intercepții în cinci partide din campionatul polonez, cu 12,7 puncte/meci în cele trei apariții din EEWBL (Eastern European Womens Basketball League).

Handford a debutat la Olimpia Brașov în meciul din prima etapă a Ligii Naționale, la puțin timp după ce s-a alăturat echipei. A jucat aproape 31 de minute și jumătate, contribuind cu 13 puncte și 5 pase decisive la victoria echipei sale, 94-80 la Arad. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!